Hello =)

God morgon!

Härligt väder idag, solen skiner =)
Idag ska Tulay och Elias komma hit. Kommer nog vara här hela dagen kanske, dom håller på att flytta så då kan dom inte vara hemma. Ska bli trevligt. Linda kommer oxå förbi en sväng, jag ska göra slingor på henne.
Sen måste jag nog skicka iväg momme och handla lite, om vi inte tar en sväng med vagnen sen.

Igår va jag hos Ulla Isabelle och Fanny. Vi åt pizza =) Träffade även Sandra och Pontus och Emelie kom förbi med My, gud va stor dom är =) Tänk att min lille plutt ska bli så stor! Och Pontus kunde redan krypa (är 6 mån) han ställde sig nästan upp oxå, man ser i allafall att han är på väg! Det va trevligt, Ulla tvättade även till mig, snällt! Så jobbigt att vara utan tvättmaskin, man får tvätta lite här och var.

Just ja, vi har bestämt namn nu! Det blir Eric Karim Emanuel Botander. Vi knäppte kort för tidningen i torsdags så då bestämde vi oss för namnet så det kunde stå i tidningen. Funderade om vi skulle stava med C eller K, men det blev C som M tyckte, låter lite mer internationellt ;) För han är ju inte helsvensk =)

I allafall, i torsdags hade jag klätt på Eric en vit body och svarta byxor, jag och momme hade svart på oss. Sen så började det spraka i magen på honom, yes tänkte jag, va skönt att han får bajsa! Ja och inte lite den här gången heller, det åkte upp bak i blöjan så den vita bodyn va inte vit längre =( Så då var det bara att byta kläder. Vi skulle på läkarbesök innan fotograferingen. Jag tog med ett ombyte till utifall han skulle kräkas eller nåt.
När vi kom dit så tog vi av honom naken, han blev lite ledsen så momme tog upp honom i famnen, då kissade han ner momme ;P sen vägde och mätte dom och läkaren kikade lite mer på honom. Sen skulle vi klä på honom. Då kissade han igen rätt ut i rummet, och det kom såklart på hans egna kläder som låg bredvid. Så då blev det tillslut det tredje ombytet på kortet =P.

Han växer så det knakar! Nu ligger han över mitt-kurvan i vikt! Har legat lite under innan.
I torsdags vägde han 4720 g och va 55,5 cm lång! Stor kille =) Då va han 4 v och 6 dagar gammal =) 

Va konstigt det känns att skriva/säga Eric! =) Men man vänjer sig väl.. Och jag är inte helt hundra på att jag tycker han passar att heta Eric, men han växer väl in i namnet. Jag tycker inte att nåt annat namn skulle passa heller =P Plutten har känts bra att säga ;P Well well.. Man kan ju byta ifall det känns helt fel om ett tag. Har inte skickat in papperen än.

I torsdags va vi även på våningen och käkade! Supergott, men dom spelade FÖR HÖG musik, va uppträdande, så vi fick gå ner med plutten ;) i gallerian medans dom spelade. Vi skulle haft hörselkåpor på honom, men det hade vi inte. Men det gick bra, va inte så jättelånga stunder dom spelade åt gången. Men till och med vi vuxna tyckte det va alldeles för högt, det va inte behagligt att lyssna, fick nästan ont i huvudet. Jag och momme bjöd min mamma + johnny, pappa + ingalill och farbror tord + elsy. Va vår julklapp till dom =)

Lägger upp lite nya kort när jag lagt in dom på datorn.

Nu ska jag försöka sova lite medans Eric sover i gungan, han ville inte sova i sängen nå mer.

Trevlig helg!

Äntligen =)

Lillen har bajsat idag, REJÄLT ;) Måste varit skönt för honom, det kom lite utanför om man säger så =P Han har inte bajsat sen i söndags stackarn.
Skönt att få ut allt det där! Hela blöjan var som en sjö av bajs ;P



Jag gav Sempers magdroppar första gången igår, och sen idag (man ska ge 5 droppar om dagen). Hoppas att han kan bajsa lite oftare nu när han får dom =)

Lite mer pics:

 Nyammad, syns på underläppen =)

 Småtårna =)

 Mysigt att åka i bilstolen!

 Långt hår i nacken =)

     

   Träffar morfar, Inga-Lill och Betty =)

 Fått pyamas av Elias =)

 Innan han bajsade ner kläderna han fick av Madde ;) Idag 4 veckor =)





Inget namn än

Nä ni, jag har fortfarande inte bestämt mig =) Men det lutar ju åt Erik/Eric eller Jonathan.. Dom flesta tycker att han ska heta Jonathan.. Men mamma och Momme bl.a. tycker Erik/c.. Momme vill typ absolut inte Jonathan så det känns lite taskigt att ta det, fast det är jag som får bestämma till slut.

Idag har vi varit på bvc, han är nu 52,5 cm lång och väger 4180 och är 24 dagar ung ;) Alldeles lagom, man märker att han blivit större.
Sen åkte jag till Babyproffsen med mamma, vi har beställt en jättecool matstol som plutten får av gammelmormor (min mormor).. Kan ju inte sitta i den ännu men det är även liggläge på den så han kan ligga i den när man är i köket och grejjar =)



image144

Jag hade redan kollat på den, men tyckte den va lite dyr. Så jag blev väldigt glad när mamma oxå hade sett den och tyckte att vi skulle ha den =D

Sen skjutsade mamma oss till Tulay, fast först en sväng på donken så vi tog med mat =)

Momme hämtade oss och vi åkte och handlade på City Gross..

Nu har vi nyss ätit hemma.. mommes faster (tror jag) hade lämnat mat vid dörren här =) Supersnällt! Även att dom tog två ikeasäckar med tvätt när dom var här och hälsade på igår! Vi har ju ingen tvättmaskin ännu.. Så det va oxå jättesnällt!

Nu ska jag snart i säng, och hoppas på att man får sova.. han äter allafall varannan timme oftast, men därimellan hoppas jag kunna få sluta ögonen lite..
Hur mkt får ni andra mammor sova på nätterna, ni som har bebisar? Eller om ni kommer ihåg ni som har lite större barn? =) Det är inte ofta han sover mer än 2 h i sträck på natten utan att amma, har jag tur så 3-4 nån gång..
På dagarna ammar jag oftast varannan timme oxå.. Man blir rätt slut i kroppen =/ Skulle va hur skönt som helst om man hade en liten plutt som åt var tredje/fjärde timme.. Men inga rutiner här inte =P

Lite bilder

image145

image146

image147

image148

image149

image150


Med världens sötaste Engla, hon fyllde 2 år så han var på sitt första kalas:
image151

Då blir man trött =)
image152

Engla och Sam
image153

image154

Kort från idag:

   
Hungrig =(                      Mätt =)                      Vilar med pappa

Tjingeling!              

Pictures =)

Hälsar på hos Elias =)
     

På bvc
 

I sin nya babysitter han fick av farbror m. fam. =)  Lite liten i den ;)
image131

 

Lill trollet =)
image134

image135


Med Tilde, och med Jasmin
 

Och med älsklingsmamma ;)
image138

På BB =)
     

image143

Hello

Trodde jag skulle ha mer tid att sitta framför datorn än vad det blivit ;) Har lite fullt upp med annat om man säger så =P Sen när man får lite tid över så måste man antingen vila själv eller plocka med saker hemma, är fortfarande kaos.. Fast lite bättre har det blivit.. Mohammeds mamma, bror + fru + barn, och en till bror har varit hos oss i helgen, dom har hjälpt till att grejja lite! jättesnällt! så köksgrejjerna har kommit upp i skåpen äntligen..

Nu är jag hos tulay och hälsar på... bebbarna sover just nu.. Men snart är det nog matdax för min plutt, som fortfarande inte fått något namn =/ stackarn.. Kanske blir Jonathan allafall.. orkar inte tänka mer ;) Blir för många namn i omlopp så man vet inte alls vad man vill =P Trodde inte det skulle va så svårt.. och alltid är det nån som säger "nä inte det", man ska ju inte lyssna på vad andra tycker men lite gör man ju det allafall.. well well, vi får se =)

Har inte skrivit någon förlossningsberättelse än.. måste väl göra det.. men jag kan dra det lite snabbt..
Slemproppen gick ju på onsdag morgon.. Sen natten mot torsdag gick vattnet, vi åkte in.. allt såg bra ut.. skulle komma tillbaka kl 20 på tors kväll för ctg igen.. kom dit, då hade jag 37,7 i temp och dom hade en gräns att man måste stanna kvar om man låg över 37,5. Så vi sov på bb då.. sen på fredag runt 11 satt dom in en "ballong" för att jag skulle börja öppna mig, hade inga värkar.. Sen under dagen fortsatte jag öppna mig av mig själv så dom satt inget dropp eller nåt.. Fick typ jättestark mensvärk under dagen.. så senare tog jag EDA.. underbart ;)
Jag kommer faktiskt inte ihåg allt, men senare satt dom nog dropp.. jag fick lite ont i bäckenet på ena sidan typ.. tog lite lustgas.. sen började krystvärkarna kanske vid 21.30 för det tog ca 1 h innan han var ute! Jag tyckte det var svårt att känna när det var riktiga värkar.. hade inte "normala" värkar på hela tiden tror jag.. Det vart ganska utdraget där i slutet, han ville inte riktigt komma ut och jag var jättetrött, så dom fick ta fram saxen ;) men det kändes inte.. va värre när dom skulle sy sen.. hade ingen bedövning, men fick ta lustgas istället.. well well.. det gick rätt bra..
Så i korta drag gick det till så.. lite osammanhängande kanske, men jag orkar inte tänka ;)

Nu hinner jag inte skriva mer för denna gång =)

ska fixa lite mer bilder när jag sitter vid datorn hemma, när jag får tid vill säga =)

Hej för den här gången!

förresten, sorry om jag är lite dålig på att kommentera era bloggar, hinner knappt läsa dom =( ligger lite efter där om jag säger så..


RSS 2.0