Nu tänder vi lilla majbrasan :)

dsc02250 (MMS)

Nu tänder vi lilla majbrasan :)


Vintage stories till lillasyster från morm...

dsc02242 (MMS)

Vintage stories till lillasyster från mormor. Så FINT!


Pannkaka

Eric är så söt, idag när jag hämtade honom satt han i sandlådan med en annan pojke. Han såg inte när jag kom, så kul att lyssna på honom.

"Jag ska laga pannkaka till dig" "så ja" "jag ska laga pannkaka till dig" "tycker om pannkaka" osv. Andra pojken satt och tittade och Eric pratade på han och kollade på pojken emellanåt. Plattade till sanden i hinken och fortsatte "jag lagar pannkaka till dig".

Sen när vi satt och åt förut idag:

"tombleboer har inga tänder" "dom har fötter" "dom har inte tassar" haha...

Många tankar i lilla huvudet =)

Köpte 2 pyjamas på city gross, nedsatt til...

dsc02240 (MMS)

Köpte 2 pyjamas på city gross, nedsatt till 20 kr st! Fanns inte i minsta stl men bra att köpa på sig!


Tacos

Idag har jag ätit middag hos Malin med Hanna! Tacos... gott!!! Blev lite FÖR mätt, man ska då proppa i sig in i det sista ;) Ta en liten paus, och sen liiite till! Snackade på om allt och ingenting, massa minnen och så! Livet går fort, tonårstiden känns ju som att det var för hur längesen som helst! Trots lite rackartyg så gick den rätt smidigt till tycker jag =) Det var trevligt med en dejt i alla fall så det får vi göra om snart.

Jag kom inte hem förrän strax innan 21. M hade varit iväg en sväng så Eric sov i bilen och kom hem strax efter, bara att bära ner och stoppa om.

Skönt att det är halvdag på fredag! Då ska vi på 70-års kalas och kolla Majbrasa. Sen är det väl inget annat planerat i helgen. Städning osv som det alltid brukar bli.

Måste ta mig iväg och handla lite bebiskläder oxå! Så man slipper köpa allt på en gång. Men annars tror jag inte att det är några speciella "saker" vi behöver köpa direkt. Känns inte lika stressande denna gång heller, kan nog känna efter mer eftersom om det är något man saknar.

Blir nog sängen snart för mig, gäspat ett bra tag!

Clash of the Titans

Jag och M var på bio ikväll (tidiga). Eric fick vara hos mamma en sväng.. Vi såg "Clash of the Titans". Såna filmer faller mig inte alls i smaken.. Men vi tog oss igenom hela filmen. Jag vet inte om jag är rätt person att säga om det var bra eller dålig eftersom jag inte gillar sånt.. Men den var väl ok.

Perseus, född av en gud men uppfostrad av människan, känner sig hjälplös i sin kamp för att rädda sin familj från Hades, den hämndlystna guden från underjorden. Med inget kvar att förlora anmäler sig Perseus som frivillig att leda ett farligt uppdrag för att förgöra Hades innan han kan ta kraft från Zeus och släppa fram helvetet på jorden. Han leder ettmodigt gäng krigare mot en riskabel resa djupt in i den förbjudna världen. De slåss mot oheliga demoner och förskräckliga vildar, men Perseus kan bara vinna om han accepterar sin kraft som gud, utmanar sin bakgrund och skapar sitt eget öde.


SOS

Idag åkte jag med Lina en sväng till Birsta. Blev (oväntat) ett besök på donken först. Åkte sedan vidare till Ikea och strosade omkring lite. Jag köpte 6 nya koppar, svärmor tyckte att jag hade dåligt med kaffekoppar sist hon var här ;) Har mest en salig blandning av "slit och släng koppar". Blev Ikeas 5-kronors koppar, 3 gröna och 3 svarta.

Sen åkte vi till Booms nya butik, har aldrig varit där förut. Och jag blev glatt överraskad! Dom hade jättemycket fint! Såg flera saker jag ville ha. Men det fick följa med en "förbandslåda?" hem och en liten "hink" att ha diskmedelstabletter i. Har kikat efter en där det står "diskmedel" men den här tycker jag funkar lika bra! Priset är det ju verkligen skillnad på, den här kostade 30 kr! Blir garanterat ett återbesök väldigt snart!

Bland dom finaste jag sett hittills!


  


Helikopter

Idag åkte vi på vårmässan en sväng, och såklart langos!! GOTT! Eric höll på att somna i bilen dit men hann inte och sen var det mycket att titta på så han var vaken. Fick en stor helikopterballong. Va bara inne där en stund. Sen åkte vi helikopter! Gjorde ju det förra året oxå, men då vägrade Eric ha på sig hörselskydden så vi fick åka själv. Men nu så vågade han =) Kanske tyckte att det var lite läskigt ibland då han svängde lite hastigt, själv tycker jag det är skithärligt när man känner i hela magen att det svänger =D











Somnade i alla fall i bilen på väg hem. Och fortsatt sov hemma, tror han sov nästan 3 h!

Sen var vi ute en sväng på em. Gungade, kollade på bäcken och hoppade lite studsmatta. Den invigdes nu i veckan! Trodde aldrig att den skulle hålla under vintern, vi "hann" aldrig ta in den. Var hur mkt snö som helst på den, och själva tyget var nästan nere på marken pga all tung snö. Men den har återställt sig och fungerar utmärkt =)





Nästa stopp blev Selånger där vi kikade en liten stund på fotboll, Ms kompis son som spelade.

Blev sen middag idag, nyss plockat undan. Och Eric håller på att somna, eftersom han sov fram till nästan 17 så blev det en sen kväll. Hoppas på liiite sovmorgon imorgon! Imorse vaknade han 05.30 =/

Hoppas ni haft en bra dag! Härligt att solen har kikat fram!

God natt!

Lite bättre

Kan börja med att svara på en kommentar, då jag inte vet vem som skrev så jag kan svara direkt:
"Han är väl ändå för stor för att ligga i spjälsäng!" (Till inlägget där han låg i "kojan"..)

Jag visste inte att det fanns en speciell ålder för barn att sova i spjälsäng? Vad är det som ska avgöra? Vikt, längd, år, månader? För mig är avgörandet sömnen! Han sover bäst där, och känner sig trygg. Vaknar inte upp lika mkt, han har alltid gillat spjälsängen! Så så länge inte sängen brakar ihop och han inte är för lång för den så ser jag inget problem? Då kan man väl lika gärna säga att 2-åringar är för stora för att sova i mamma och pappas säng? Alla barn sover inte lika bra och då får man hitta lösningar som passar för en själv. Och så länge han inte klättrar ur den själv är det ingen fara på så vis heller.

Jo, idag är vi hemma igen. Eric är lite hängig, sitter och kikar på Tomas Tåget nu. Blev en tidig morgon, 05.30 vaknade han. Har även vaknat till en del i natt och ville kliva upp. Men han börjar nog friskna till, feber brukar ju inte sitta i SÅ länge. Haha, han står här nu och säger "Jag är frisk nu mamma" "Jag är frisk, Max är sjuk". Haha han kommer fortfarande ihåg det, var någon månad sen då hans dagiskompis var sjuk..

I em kanske jag ska äta middag med Lina.. Sen ikväll blir det nog till att se den sista filmen, och ev hyra nya. Vi såg "allt för min syster" i förrgår. Skitbra film som verkligen berör!! Både jag och M gillade den. Man ska vara glad att man är frisk ♥ Man klagar för mycket på småsaker..!

Små kusinerna när vi var i Gbg




Scandinavum









Vab

Är hemma idag, och troligtvis imorgon. Eric somnade kring 17 igår och sov hela kvällen/natten. Vaknade till någon gång bara. Sen klev vi upp vid 06. Så på morgonen har han varit ganska pigg. Men strax efter 10 ville han sova. Vi vilade tillsammans i ca 2 h. Så nu har han blivit varm igen. Har nyss fått i honom lite lunch i alla fall och nu har han somnat i soffan framför barnkanalen. Lika bra att han får vara hemma och vila upp sig tills på måndag.

Måste åka på Ica en sväng idag när M slutat annars inget planerat. Skulle ha åkt till Mickis men det får vi ta nästa vecka istället.

Har lagt upp alla bilder från mobilen nu, duktigt!

Så nu kan ni få se bilder igen ;) Ska lägga upp några från Libanon, men ska se om Hala eller Reian kan maila över deras bilder först.

Här är i alla fall jag och Eric



Sjukling

Det var längesen! Vår lilla skatt verkar ha feber. Så nu ligger han och sover. Har inte tagit temp då vi har så dålig termometer, vill verkligen köpa en örontermometer.. Men på apoteket är dom så dyra. Kanske kan hitta på nätet..

Jag och M hade tänkt gå ut och käka så pappa skulle komma förbi en stund. Men vi tar det en annan dag istället. Så snart kommer M hem och har hyrt nya filmer.

Antagligen blir jag väl hemma imorgon som det ser ut. Då ska jag passa på att städa lite.

Kanske att jag kan passa på att föra över lite bilder till datorn då oxå ;) Beror väl på hur pigg lilleman är, har han fortfarande feber kanske han sover en del..

Nu kom M hem, nya Wallander kom idag =D Wiho! Så vi ska kolla nu på en gång!

Ligger och dricker vatten i kojan. Blev li...

dsc02229 (MMS)

Ligger och dricker vatten i kojan. Blev lite sent idag. Somnar snart hoppas jag! Då blir det film..


No picture

Så tråkigt att skriva när jag inte har några nya bilder att visa. Grejen jag för över kort med från mobilen lyckas alltid infinna sig på fel våningsplan när jag vill ha den ;)

Har nyss legat och vilat lite.. Jag har ont i "blygdbenet" eller vad det nu kan heta, typ hela tiden. Inte suuperont men det är ett tryck där hela tiden. Jobbigt när man ska vända sig i sängen och det känns när man promenerar. Kanske inte så konstigt eftersom jag blivit lite tyngre =P I övrigt så mår jag king! Det har ju gått sjukt fort faktiskt, v 29 nu!

En tvätt är redo att hängas. Det är väl kvällens sista "to do". Grabbarna åkte iväg en sväng förut så dom är väl tillbaka snart.

Nattningarna nu är inte roliga. Eric vill inte sova! Så igår fick jag nog och tog ner spjälsängen igen. Då tar han sig ingenstans i alla fall ;) Jag la en filt över (är så ljust i rummet, måste skaffa rullgardiner) så det blev som en koja och det tyckte han va mysigt. Han höll på och joxade och till slut somnade han. Fast då var filten nedriven. Men han trivs i den sängen i alla fall. "När jag va liten" säger han för jag sa att han sov där när han va liten. För mig spelar det ingen roll vart han sover, men helst inte bredvid mig just nu ;) Inte så skönt att få en kick i magen! Han vaknade till lite inatt men annars gick det bra. Ingen panik sen heller ifall han fortsätter sova där. Lillan kan sova i den gamla "innevagnen", den från 70(?) talet i början om det behövs.

*nu kan ni ju föreställa er massa roliga bilder här* ;)) Roligare inlägg då!

Belåten

Nu har nyss pappa, Ingalill, Marie, Tony och Felix åkt hem. Vi hade tur idag och blev bjuden på middag, fast hemma här. Jättegod potatisgratäng och entrecote med tillbehör hade pappa och Ingalill med sig. Det blidde även två matlådor till mig, nice! Nästa helg kanske vi ska grilla i stugan för första gången!

Imorse åkte Momme och Eric till Matfors och badade. Jag åkte till Birsta med mamma istället, att visa mig i baddräkt/bikini är inget som lockar nu ;)

Jag köpte i alla fall snygga solglasögon på Monki + 2 tröjor från Gina.

En blå baseball-tröja och en vanlig randig baströja..


Eric åt ingen go´mat han såklart så nu sitter han och äter korv.

Jag badade ju inte idag, så nu sa Eric:
"Måste köpa en badrock till mamma så hon kan bada med mig en annan gång"
Hehe jag vet inte om det är så lätt att bada i en badrock ;) Sötis!

Hoppas på en relativt tidig kväll för honom, han har inte sovit länge idag. Så vid 20 hoppas jag han sover. Inatt sov han hela natten i sin egen säng med bara ett uppvak. Skönt!

Hoppas ni haft en bra helg!
 
Passar på att hälsa Grattis till mamma idag! Fast vi firade igår då hon hade ett litet kalas.. Glömde såklart bort att säga Grattis idag när vi sågs på rätta dagen ;) Puss på dig bästa mamma och mormor!

Heeeeej

Visst är det spännande att kika in här nu för tiden ;)

Har tänkt att blogga om massa saker men har inte ens loggat in. Satt mig vid datorn sent varje dag och då har jag mest läst istället. Eric har somnat 21 hela veckan så egentligen har jag inte suttit vid datorn mycket alls.

Måste förska få till det där, kanske dags att sluta sova på dagen? Men han är ju trött på dagen, fast det kan jag ju förstå den här veckan eftersom han bara sover mellan 21-06/07.. 1 h på dagis sover han sen väcker dom han. Så nu sover han inte ens 12 h per dygn och det är ju för lite kan jag tycka, kanske blir 11 h..

Hur sover era 2 åringar på dagen/natten nu??

Nu får det bli ett Eric-inlägg =)

Han är i en jättemysig period nu. Vill kramas och pussas mycket. Minns när vi var i Gbg så hade han varit med M och massa andra karlar och fiskat hela dagen. Sen när han kom till mig på kvällen så satt han länge i mitt knä och tog mig i ansiktet, klappade på kinderna och kolla på mig. "Nosade" lite, (han brukar göra det, nosar och luktar som en hund) "nosa" säger han oxå borrar han in näsan på en =) Det brukar han göra när han ska sova oxå.

Pratar för fullt gör han ju fortfarande, så kul att kunna kommunicera och verkligen ha ett samtal med han. Han förstår och kan svara på allt, och säger vad han vill. Det är mycket bokstäver nu, han kan många. Nu har han tom börjat "skoja", när han ser P säger han "det är inte pappa det är Eric". Jaha har ni bytt bokstav säger jag? "Jaa" haha.. Han kan skriva Eric själv på tangentbordet, ishockey kan han nästan skriva själv då han sitter med M och vill titta på youtube.

Sen har han så roliga kommentarer/tankar. I Libanon på kvällen när vi åkte bil så såg man "hela staden" och alla lampor. "Hela Libanon" sa han alltid. Sen när han var hos mamma nu efter att vi kommit hem så stod dom på balkongen och såg stan med alla lampor. "Hela Libanon" eller nåt sa han då, nej det här är sundsvall sa mamma. "Hela vääärlden" sa Eric då =)

Sen när vi var i Gbg så la Eric ett tuggummi på bordet (minns inte om det hade varit på golvet) och tänkte äta det igen. Då sa M att det var äckligt att han skulle slänga det. Haha då sa Eric att han skulle ge tuggummit plåster så den blev glad och han kunde äta den!

Nu stod han vid TVn och såg sluttexten på ett program "Vart är E, vart är E???" Bokstäverna gick jättefort förbi, "mamma vill titta på bokstäverna igen" står han här och säger nu ;)

Nä, nu ska jag avsluta här. Bilder från Libanon kommer väl så småningom ;) Har tänkt att göra fotoböcker av Erics alla resor oxå. Skulle va kul om jag orkade ta tag i det! Så pilligt och tar sån tid att göra...

På återseende!

Vi tar en liten morgonpromenad i f

0-242d59a8c7aec1cf1d1388ea4a8b5f5c.png

Vi tar en liten morgonpromenad i fina vårvädret! Sen ska Eric med pappa till drakborgen som han längtat efter :)


Nya i samlingen! Visste inte vad j

0-4f899a371e8d57f317d2d94528220b0c.png

Nya i samlingen! Visste inte vad jag skulle tycka om svarta, men I LIKE!


Köpte en fin och skön mammatunika

03b73f70d76e320843f9f84bd066ad4f.png

Köpte en fin och skön mammatunika i gbg. Nu ska jag åka till Sara och Christian. Grabbarna har åkt till stan för kebab dom. Sorry att jag uppdaterat dåligt ett tag, inte haft tid sen vi kom hem. Kanske skriver nåt i helgen! Kram


RSS 2.0