Bullat upp mig i soffan

Barnen somnade i bra tid idag.. Så skööönt! Känner mig lite slö och har ont i skuldran. Vet inte om det var träningen imorse som gjorde mig så seg idag, eller allt skit man stoppat i sig så att träningen blev + - NOLL! Sällan... Varför ska det vara SÅ svårt att motivera sig själv? Och jag är en sån som äter när jag är glad, ledsen, irriterad, trött, pigg you name it! Går att trycka i sig nåt vid alla tillfällen!

Blaha blaha..

Måste olja in utemöblerna och altanen innan det blir för sent. Även klippa gräset. Och jag vill köpa saker till Erics rum så att det blir ordning nån gång. Måste även städa i förrådet inne... OCH rensa Noras garderob. Några av dom viktigaste sakerna just nu. Massa saker har jag att måla oxå som jag tänkte göra i somras.....

Vill ha mer
- Energi
- Pengar
- Ork
- Hjälp från M =P
Han har blivit en datanörd igen (eller mer än vanligt). Spelar hjärter typ HELA tiden och har inte tid och ork med nåt annat för tillfället här hemma tycker jag.. Jippi! Bra att ingen av oss orkar ta tag i nåt... Fast jag KAN när som helst göra allt ovan bara han vill. Jaja nu har jag fått gnälla lite!

Idol orkar han se med mig i alla fall!

Update - Idol kunde vi inte heller se för vi bråkar om volymen!

Ersättning

Idag fick Nora smaka lite ersättning för första gången. Nästa fredag ska jag på personalfest så hon kommer behöva äta en gång när jag är borta vid 19. Orkar inte pumpa ut och hålla på för ett tillfälle. Så nu har jag provat, och hon drack! Duktigt =) Ska prova en kväll till så att hon får det hela målet inför natten. Nu fick hon bara dricka lite sen ammade jag..

En annan sak, hon hade lite blod i bajset idag.. Ringde sjukvårdupplysningen men dom kunde inte riktigt säga varför. Så länge hon verkade frisk och pigg som vanligt kunde jag avvakta. Får se hur det ser ut nästa gång hon bajsar. Tycker hon har haft lite svårare att bajsa nu senaste 2-3 dagarna.. Och häromnatten sov hon inte så bra, hon brukar ju alltid äta vid 02 ungefär på natten. Men då åt hon redan 23.45, hon verkade ha tjorvigt med magen, och det fortsatt ett tag den natten. Får se hur det blir inatt!

Annars går allt fortfarande väldigt bra. Helt galet att hon blir TRE månader nästa vecka (!) Hon har inte fått några riktiga rutiner än, förutom med maten iofs. Äter fortfarande var tredje timme ungefär. Sen sover hon lite nu och då på dagarna.  

Min stjärna

Facebook-förbud (!)

Yes! Har hur mycket som helst att göra här hemma, köket och i princip resterande 5 rum ser inte ut som det ska riktigt. Varför vet jag inte, det var ju tip top för en vecka sen?! Helt sjukt hur saker kan flyga runt och hamna på fel ställen!

Tänkte att jag inte får logga in på Facebook förrän jag har gjort lite nytta här hemma. Men då hamnade jag här istället ;) Ska snart börja röra på mig!

Igår åkte jag och kidsen med Linda till Birsta. Käkade på donken och gick runt en snabbis bara. Gick in på lekplaneten, Eric kikade på saker som han önskar sig när han fyller år =) Men han fick en liten legogubbe oxå. Till Nora köpte jag ett babygym som "står". Som kan ändras i takt med att hon växer. Funkade perfekt att ställa framför babysittern oxå!

279 kr tyckte jag var bra pris!


Träffade även Jessica med familj! Eric kände igen Axel lite, "det är ju han"! Dom har ju bara träffats 3 ggr så inte så lätt att komma ihåg namnet =)

Eric och Axel när vi var hemma hos dom sist


Shit, nu har jag hållt på med det här inlägget hela morgonen. Varvat med massa annat, men inte har jag hunnit börja städa! Vilket jag måste göra NU!!

Familjen på väggarna!

Vi har ju fått upp massa tavlor/ramar/bilder på väggarna här. Skönt att det äntligen börjar kännas lite hemtrevligt!







Svårt att få till bra kort, blänker! Några kort återkommer, men ville bara snabbt få in kort i ramarna och orkade inte leta så länge i mapparna!

Snart kommer sakerna från Perfect Home-visningen. Jag har lite för många "fina saker" nu känner jag, får inte plats med allt! Skulle behöva få upp fler hyllor, men även ha plats för en till byrå.. Vilket inte går! Skulle nästan vara bättre att ha något lägre än stora skåpet som hör till matbordet/stolarna. Så man kan ställa massa fint på det! Men men.. Jag får väl ha saker framme i omgångar eller nåt =P


Många änder :)

dsc02757 (MMS)

Många änder :)


Lite nytt

Åkte iväg till nya Boom i förmiddags. Riktigt stort där! Såg en hel del fint, fick med mig en sak i alla fall. Har sett att den är dyrare i vissa webshopar + att det på många ställen är frakt. Så det var ju bra att jag inte köpt den innan!

179 kr!


Sen blev det en sväng in till stan för att träffa Lina. Blev 2 cheese från donken medans vi gick ute med vagnarna så Vide kunde somna. Sen in på Lindex en sväng och shoppade lite till lillan. Avslutade med en fika på caféet nere vid Din sko som hade hemsk chai-latte! Gick inte att dricka så jag bytte till en Cola!

Byxor och strumpisar!


Nu ska jag och M börja se film medans vi väntar hem Eric. Han har varit med mormor idag och matat fåglar bl.a. Ringde förut när jag åkte från stan men han ville inte åka hem =P Kan jag tänka mig med den uppmärksamheten man får från älskade mormor =)

Sleeping Beauty

Inatt slog Nora rekord tror jag minsann! På antalet "ej äta-timmar". Hon verkar ha hakat upp sig på 02-03-tiden oberoende på vilken tid hon åt på kvällen. Hon sover bäst första delen av natten från det att hon somnar, brukar kunna sova utan att vakna upp, förutom när det börjar närma sig mattid. Då kan jag behöva gunga vagnen lite eller ge nappen. Sen efter den amningen vid 02-03 är jag ju lite groggy så hon ligger oftast kvar med mig och då kan hon äta igen efter 1-3 h.

Senaste nätterna har sett ut såhär (skriver oftast upp tiden på mobilen på natten)

19 02.45 04.45 (7,45 h)
19 02.30 (7,30 h)
17.30 20.30 02.30 (6 h)
18.40 03.30 04.40 (8,50 h)
18.15 02.45 05.40 (8,30 h)

Eller nä det var ju mer natten innan ser jag! Det är i alla fall STOR skillnad mot för Eric som kunde äta varannan timme! En kväll blev det så att hon åt vid 22 och då åt hon ändå vid 02-03 sen. Hade ju varit nice om hon kunde äta vid 21 och sova till 05-06 istället men så verkar hon inte vilja ha det =P Jag är i alla fall nöjd och hoppas det fortsätter lika bra!

Pyjamas-gympa





Godaste chai-latten gör man hemma :)

dsc02755 (MMS)

Godaste chai-latten gör man hemma :)


Matar fåglarna :)

dsc02753 (MMS)

Matar fåglarna :)


Mörkret faller

Ögonen börjar blir trötta nu känner jag. Bar precis ner Nora som somnade här uppe i babysittern förut. Hon somnar oftast i farten som Eric oxå gjorde. Dumt att det blir en vana.. Men allt som man "gjorde fel" förra gången är det svårt att ändra på. Känns som att hon bara tjorvar om man lägger henne i sängen, ser ut som att det är magen. Men hon har nog bara svårt att somna in av sig själv..

Idag har inte satt foten utanför dörren. Städat lite på förmiddagen. Eric fick åka med mormor till deltat och promenera vid vattnet. Sen ville han följa med henne hem så då blev det så. Pappa och Ingalill kom hit och fikade och fick gosa med Nora lite. Och hon charmade dom såklart =) Pratade på hur mycket som helst, så söt!

Eric kom hem på eftermiddagen strax innan det blev mat. Sen hann han med lite lek + lördagsgodis/ostkrokar vid TVn innan han slocknade i fotöljen. Har börjat vara utan blöja hemma, det går sådär. Lite pölar att torka och bajs i kalsongerna.. Men den här gången ska jag kämpa på! Kissade på pottan 2 ggr sen han kom hem från mormor, men han säger inte till själv när han är nödig än.

Tidigare idag satt jag även upp några tavlor med kort jag framkallat. Ska ta kort så ni får se, blev jättefint! Skönt att det börjar komma upp lite på väggarna, har ju bara dröjt 3 år ;)

Nu ska jag hoppa i säng, natti natt!

Kärlek





Nova Star - Winter Army Black

Igår kom byxorna jag beställt från Kidelin. Va ner på Kidstore? (gamla Toddler) och kikade men dom va slut! Och det fanns inga fler hos Nova star. Så då blev jag glad att jag hittade på en sida på nätet.



Skulle vara trevligt om han hade någon av dessa tröjor till ;)

 


Så om någon vill klicka hem dom är det bara att gå in på www.kidelin.se ;)

Nu har vi skaffat husdjur som bosatt sig i...

dsc02748 (MMS)

Nu har vi skaffat husdjur som bosatt sig i köket :)


Lilla smurfen :)

dsc02745 (MMS)

Lilla smurfen :)


Nu är snuttan redo för middag borta :)

dsc02738 (MMS)

Nu är snuttan redo för middag borta :)


Hello

Eric är lämnad på dagis och lillan ligger i gungan och sover. M kom hem igår så jag lämnade henne hemma när jag lämnade Eric, går lite smidigare och fortare då =)

Fast det har faktiskt gått riktigt bra att vara själv med dom i över en vecka! En mindre person att plocka efter ;P Sen har mamma varit med Eric lite och vi har sysselsatt oss med saker så tiden har gått fort.

Idag ska pappa hämta Eric på dagis, vi gör så fast M kommit hem eftersom det redan var bestämt. Eric tycker att det ska bli kul. Jag och Nora ska åka en sväng till jobbet och hälsa på!

Nu på förmiddagen blir det lite plock här hemma och sen duschning!

Hoppas ni får en bra dag!

Happyface :)

dsc02730 (MMS)

Happyface :)


Bytte ramen på Erics avtryck till en vit. ...

dsc02723 (MMS)

Bytte ramen på Erics avtryck till en vit. Mycket bättre!


Konstnär

Undra om det spricker upp till en fin dag idag oxå? Har ju varit lite dåligt väder på förmiddagarna nu. Men det ser lite ljust ut i alla fall!

Idag ska vi käka middag med mamma i alla fall. Trevlarns! På förmiddagen blir det väl lite stök och bök hemma. Glömde knäppa kort igår när Catta var här på barnen, så kanske gör det idag. Där jag beställer kort är det just nu 50% på förstoringar så vill passa på att beställa innan det går ut.

Kanske åker till Birsta och inhandlar några ramar. Har ramat in 2 bilder nyligen som jag inte riktigt har bestämt vart dom ska få sitta. En teckning som jag målade i högstadiet, tycker den är riktigt fin faktiskt =) Skulle nog passa i Noras rum sen. Och en bild från Ikea som jag kikat på länge, tycker den är jättefin!





Lite söt va =)


Framkalla

Sitter och kollar igenom lite kort igen som ska framkallas. Några kort för nya ramar + några förstoringar. Ska knäppa lite fler kort senare idag på Eric och Nora tillsammans oxå. Hoppas det blir bra! Vill få upp lite mer kort här hemma.

Känns som att det är lördag idag konstigt nog. Kanske för att dagisveckan är slut. Idag blir det rätt lugnt. Träffar nog Catta en sväng så får barnen leka. Men nu ska jag först plocka lite här hemma och duscha.

Min stora älskling

Hallen

Tänkte visa en liten del av hallen. Bara en skohylla vi (jag) fått upp. Blev riktigt nöjd, tar inte stor plats och det ryms många skor i den! Dessutom blir det hemtrevligare med en möbel där.

Ovanför sitter två FINA tavlor med mina älsklingar









Ska byta knopparna på hyllan så småningom.


Trött kille som somnade strax innan 19!

dsc02722 (MMS)

Trött kille som somnade strax innan 19!


2 E-mackor på väg att levereras!

dsc02720 (MMS)

2 E-mackor på väg att levereras!


Idag har Nora fått sin 2 månadersfot avtry...

dsc02719 (MMS)

Idag har Nora fått sin 2 månadersfot avtryckt oxå :) Kul att ha av båda i samma ålder!


Jag fick oxå gunga, men bara lite sen skul...

dsc02717 (MMS)

Jag fick oxå gunga, men bara lite sen skulle mamma kliva av. Inte du mamma :-P bara jag!


Och gunga lite :)

dsc02714 (MMS)

Och gunga lite :)


Vi tog en kvällstur med mormor ner till ha...

dsc02709 (MMS)

Vi tog en kvällstur med mormor ner till hamnen och klappade på hunden som sitter här :)


Den här gången ska jag inte glömma maten f...

dsc02708 (MMS)

Den här gången ska jag inte glömma maten framme. Snart kommer mamma hit och äter! Creamy curry chicken :)


Vi ligger och pratar nere på mattan lite. ...

dsc02707 (MMS)

Vi ligger och pratar nere på mattan lite. Nora rullade från mage till rygg, en gång innan har hon gjort det. Men nu var det lite mer plant underlag! :)


Biggest Loser Sverige

Tänkte försöka hänga med på måndagarna! Kanske man kan bli lite peppad på riktigt =)

Jag har liiite svårt att tänka rätt när jag väl har en godsak framför näsan =P Just då tänker jag mer att "ja, men jag får väl se ut såhär då" eller "ja men så tjock är jag inte". Haha.. sen när man vill ta på sig vissa kläder så står man där och svär igen!

Jag är sockerberoende! Och jag har inte riktigt hittat den rätta motivationen än. Nu har jag inte tänkt att banta medans jag ammar, men för det kan man ju äta nyttigare och skippa skräpmat/godsaker så gott det går. Lördagsgodis är ju bra, men inte ens det håller jag för tillfället.

Bla bla bla... vi får väl se vad som händer!

Ska försöka att träna i alla fall tre dagar i veckan, oftast när jag lämnat på dagis så man har det gjort direkt på morgonen. Men man ska ju röra på sig VARJE dag. Och det har ju dom flesta möjlighet till, bara det att orken och viljan måste infinna sig.

Heja heja......... gäsp!

Eric degar. Jag gjorde en liten glass till...

dsc02705 (MMS)

Eric degar. Jag gjorde en liten glass till honom så här efter frukost. Han fick välja frukost själv och det blev tre kalla korvar :-P


BVC Nora 2 månader

I torsdags var jag på BVC med Nora för läkarbesök.

Det gick bra. Hon "pratade" med läkaren och han frågade hur länge hon pratat sådär. Hon började redan vid ca en månad med att "svara" när man pratade med henne. Låter så gulligt ♥

Hon är nu 2 månader (imorgon) och ligger nästan precis på "mittenkurvan". Hon vägde 5340 g och var 58 cm lång. Längden vet man ju aldrig med riktigt, men i så fall har hon växt 5 cm på en månad. Hon kanske får Ms kroppsform och Eric min =P

När Eric var ca 2 månader och 1 vecka vägde han 5940 g och var 57,5 lång! Så Nora är lite längre och smalare, haha det handlar ju bara om gram och millimeter men ändå ;)

Hon har inte lika mycket problem med magen längre tycker jag. Har gett både minifom och sempers magdroppar men ger inte varje dag längre. Tänkte inte köpa mer när det är slut.

Hon sover rätt bra på nätterna. I veckan slog hon rekord två dagar. Då åt hon vid 20, 03 och 07 ungefär. Alltså bara en gång på natten! Ibland kan det bli mer. Men mycket bättre än med Erics sömn i alla fall.

Hon är faktiskt väldigt lättsam just nu, är hon grinig så blir hon oftast tyst bara man tar upp henne. Och hon gråter mest om hon är hungrig, trött eller rastlös. Har faktiskt aldrig gråtit en längre stund om jag minns rätt, kanske max 5-10 minuter i streck. Minns när Eric var liten, då var det en natt som han grät flera timmar, och man fick ju ofta gå runt och bära på honom + att han grät när han ammade. Stor skillnad nu!!

Amningen går hur bra som helst! Hon äter var tredje timme, men kan självklart bli 30 min hit eller dit. Så glad att dom sa på bvc att det räckte med var tredje timme. Hon blev ju en helt annan bebis! Hennes magont berodde nog på att hon åt för mycket förut. Det kan nog vara boven hos många!

Charmtroll






Sista dagen

På denna vecka, som så många andra svischat förbi!

Eric sitter och degar lite och Nora sover i gungan. Natten var inte den bästa. Eric somnade 19 och sen vaknade han till flera gånger och hostade som tusan och fick nästan panik och hade ont. Fick lägga över honom i min säng. Nora sov uppe i gungan till 22-23, hade ätit vid 18 och jag tänkte väcka henne och ta på pyjamas och amma vid 20. Men när Eric vaknade så mycket så lät jag henne sova vidare. Hon fick sen ligga i vagnen i hennes blivande rum.. Men sen tog jag in henne oxå. Dom vaknade några gånger var och jag låg i mitten och försökte sova..

Men men! Man tar sig upp ändå! M åkte till Göteborg eller Malmö igår och ska vidare till Libanon som det ser ut. Då blir jag själv i ca 2 v. Jag kände inte för att åka, blir mer jobbigt än semester tror jag. Jag vill åka och bo på hotell med all incl. så man får en "riktig" semester.. Har inget pass till Nora än heller. Men ska fixa det ifall vi drar iväg nånstans.

Idag ska Eric få vara med mormor en stund, skogspromenad. Hon tyckte att jag oxå skulle ta en prommis. Får väl se, ska städa i alla fall. Lär säkert träffa Catta en sväng!

Har även lite tidningar att läsa.. Man hinner inte ens kika i en innan nästa kommer! Prenumererar på MAMA och Vi Föräldrar just nu.. Blir lite to much att läsa! Just ja, Veckor Revyn kommer oxå snart.. Man nappar ju på olika erbjudanden och nu var det en klocka jag ville ha =P

Nä! Dags att avsluta.. Hears!

Happy kidz! ♥

Nora va inte lika road att ligga här men n...

dsc02703 (MMS)

Nora va inte lika road att ligga här men när man pratar med henne skiner hon upp :)


Nu är vi ute och gungar. Eric ville ha nap...

dsc02702 (MMS)

Nu är vi ute och gungar. Eric ville ha nappen och sova och det är ju lite fel tid för det. Så tur att han ville gunga. Får bada om en timme sen hoppa i säng!


Ikea har fått in en lagom bilmatta med kla...

dsc02689 (MMS)

Ikea har fått in en lagom bilmatta med klara färger! Tycker att den förra va lite ljus. Och denna kostade bara 99 kr. Perfekt!


RSS 2.0