Tänk att så lite kan göra han så g

0-480fe9cb77df0f099726a1b80068b07a.png

Tänk att så lite kan göra han så glad! Skogen är underskattad!


Matta

Funderar på en matta till Erics rum. Känns som att det kan vara skönt att ha en när han sitter och leker.. Men samtidigt, när han bygger med lego eller tågbana så känns den ivägen. Fast rummet är ju stort så det går ju att skjuta undan den. Och städmässigt är det ju jobbigare ;) Men det gör ju så att rummet ser mer hemtrevligt ut.. Annars är det liksom bara ett enda stort golv..

Jag gillar stjärnmattorna från Mio.. Men det skulle va kul med andra färger, gärna en grön ;) Fast det är ju svart i gardinen. Och då skulle den kunna användas i många år, känns inte för barnslig liksom. Samtidigt skulle en bilmatta vara roligt för Eric, man kan ju inte tänka inredningsmässigt hela tiden, eller? ;P



www.mio.se

Får fundera vidare.. Tänkte ta en sväng till Birsta idag och kika lite.
Sen ska jag måla!


Orange

Malin kom förbi en sväng på eftermiddagen! Vi satt hemma ett tag och snackade sen kom M hem så då lämnade vi Eric hemma och drog till birsta! Gick in på IKEA en sväng, Birsta City sen IKEA igen.. Glömde självklart en sak ;) Köpte saker till Erics rum.. Nu blir det till att måla igen =/ Men Malin har lovat att hjälpa lite! Om jag inte hinner själv före ;) Va inte så mkt.. Sen gäller det att få sakerna på plats, kan ju ta en pysselkväll utan målning oxå! Lite hjälp skadar aldrig, jag är så jäkla seg på att få iordning saker!

Avslutade med donken =P Bra där, Bite line till lunch även! Och ostkrokar ikväll. Vilken TOPPEN-dag! =D

Eric har i alla fall varit rätt pigg idag, verkar inte ha någon feber.. Hoppas det bara var en liten bacill som försvann lika fort som den kom! Pappa var här några timmar idag och var med honom, planeringsdag på dagis!

Nu ska vi se film, hyrde 3 svenska den här gången! Det blir "I skuggan av värmen" nu.. hoppas den är bra!


Kikki boots

Nu ska jag strax dra på mig träningskläderna och förbereda för step + core! Härligt!

Hyrde film efter jobbet så det kan ev bli en ikväll om jag orkar med.. Eric sov DÅLIGT som tusan inatt och nu är han snorig. Så det är kanske en förkylning på G =/ Men nu ska han ju va hemma tre dagar så vi får hoppas att han kryar på sig istället för att det blir värre. Längesen han var sjuk nu, nästan varit frisk sen dagisstarten tror jag? Då hade han ju flera öroninflammationer men sen tror jag inte det varit så mkt. Kanske feber någon gång..

Somnade igår när jag nattade honom, och det var ju tur med tanke på hur lite sömn man fick..! Tänkte visat skorna jag köpte i tisdags. Men dom får ni se nu istället! Köpte likadana som Hannah, kommer nog bli ett par favoriter i höst! Tur att hon (liksom jag) inte bryr sig om man har lika ;) Så vi lär matcha varandra någon dag ;P



Nä, träning var det!

Dixie

Vet ni, jag skruvade upp nyckelskåpet själv innan boysen kom hem! Det var lite trixigt då inte hålen blev helt jämn men jag fick till det tillslut! Finns mer jag skulle vilja ha från det märket, så mkt fint!

Bla Coolt medicinskåp




Love this ♥




En chokladboll har legat här bredvid mig i soffan ett tag, än har jag inte tagit den.. Egentligen är jag ju inte sugen. Utan vill bara ha den för att. Gaaah.. Kan jag någon jäkla gång vara duktig nu då! Ska inte ska inte ska inte!

Ska kika runt lite sen hoppa snabbt i säng och glömma chokladbollen (!!)
(Att jag redan ätit en idag efter jobbet har jag förträngt)


Idag testar vi lite vibration :)

0-7f0bbb59ba83accf2e95dccbbe7e1b2b.png

Idag testar vi lite vibration :)


Snart över

Ja, nu är snart sommaren över igen.. Fast nu har vi haft någon solig dag och lite värme. Antagligen dom sista? Att det alltid ska gå så fort, tänk om det kunde vara riktig sommar Maj-Sept!

Sitter och väntar på att grabbarna ska komma hem så vi kan äta. M hämtade på dagis idag.. Sen blir det träning ikväll igen, gym + band. Vila imorgon och träning torsdag. Ska försöka klämma in ett pass i helgen ev.

Köpte ett jättefint nyckelskåp idag på rummet, sista dagen med 25% så lika bra att passa på. Tänkte sätta upp det sen när jag har håll-hjälp! Slänger upp en bild ikväll!

Har även ramat in bilderna, men dom kommer nog inte upp riktigt än..
Eller jo, kanske! Det räcker ju nog med en liten spik =) Tänkte inte på det!

Nä nu ska jag plocka ur diskmaskinen och plocka lite så maten kan förberedas sen, vet inte vad M har tänkt ut för mat! Jag överlät det till honom idag, tycker jag lagat dom senaste dagarna =)


Upp och ner

Tyckte jag var så himla duktig i lördags och gjorde två inlägg ;) Tänkte att nu kanske jag kommit igång lite mer igen, men icke! =P Har så mkt annat för mig, är så nyfiken på vad alla andra gör så jag hinner inte skriva själv ;)

Hämtade Eric på dagis, möttes av att han satt i blöja på en bänk och väntade på ombyte. Han och en till kille hade hoppat i nån stor vattenpöl/dike och blivit blöta.. Skorna var dyngsur. Hoppas dom torkar tills imorrn! Vi åkte hem och gick ner på baksidan en sväng. Eric hoppade lite på studsmattan och jag hann måla nästan hela tallrikshyllan en till omgång. Hoppas kunna fixa kanterna imorrn. 

Nu på kvällen har jag tränat BOX med Hannah för första gången, det var rätt kul. Lite svårt att komma ihåg vissa turer bara, inte varje dag man boxas! Kan nog hända att det blir någon fler gång =) Ska träna minst 2 ggr till i veckan!

Idag kom två förstoringar på kort som ska ramas in och hängas på köksväggen.. På vår lilla älskling såklart! Orkade inte leta igenom så många kort så egentligen "passar" dom inte riktigt bredvid varandra men det får duga så länge! Visar bild när vi satt upp dom..

Gick igenom räkningarna nu, trodde inte jag skulle få pengarna från fsk så jag väntade mig en dålig dålig månad. Men dom kommer! Härligt! Så då blev det lite bättre i alla fall =)

Svammel svammel... Jag ska lägga mig istället! Har inte så mkt mer att skriva om..

Natti natt!

Lotta är så duktig som låter bänke

0-273b8bd90a136d6e91ee2e2e92da2f6f.png

Lotta är så duktig som låter bänken stå ute i regnet.. Locket har böjt sig...


Rainy day

Kan man skriva så? =)

Har ju verkligen regnat enormt mycket idag! Inte många uppehåll. Även Ms bil fick känna på regnet, vi gick och käkade kebab.. När vi kom tillbaka till parkeringen så stod förardörren helt öppen (!!) Vi glömde stänga den, M gick ut först och hämtade biljett, jag gick runt till Erics sida direkt. Stängde ju inte för oftast går man tillbaka till förarsidan och lägger in lappen. Men just nu gjorde inte M det utan gick till vår sida och la in den.. Det tänkte inte jag på då. Så ja, spöregn som sagt.. Dörrens insida var hur blöt som helst, även en del på insidan oxå =/ Fanns inte så mkt att göra, hoppas det inte tar så lång tid att torka!

Mamma har varit här idag, hon köpte med sig färdig tacopaj från IcaMaxi (ej fryst). Hur god som helst! Hon var här någon timme.. Åkte hem strax innan 18, även M åkte iväg och jobbade. Så då blev det bara jag och Eric kvar. Vi har läst lite böcker, han är så jäkla duktig alltså! Kan säga så många saker eller peka på det man frågar om. Undra vem han fått detta ifrån?! Haha.. Nä men han har ju kunnat det här några månader oxå, kanske sen han var 1,5 år, då kunde han oxå många ord. Nu går det tom att föra ett samtal med honom nästan =) Han förstår ju vad man pratar om och svarar eller säger efter samma sak och funderar ♥

Oj nu drar det iväg, var inte detta jag skulle skriva om nu ;)

Vi tog i alla fall ett bad sen, bubblade även! Det var ett tag sen! Varmt och skönt =)

Nu tror jag nog att han har somnat, med 4 legobitar. Dom ville han inte släppa ;) Så han fick leka lite med dom och jag gick därifrån istället. Så han somnade själv rätt snabbt!

Jag tänkte kika på en film nu "BOY A". Blir även lite ostkrokar och cola light *muuums* (Just ja, igår var jag och M på bio, vi såg "GI Joe" eller vad den heter. Se den! Riktigt spännande och bra!!)

Trevlig lördagskväll

Sitter vid andra datorn, så kan bjuda på en gammal bild.

Min lilla knubbis ca 6 månader ♥


Hannah, vi väntar på dom andra bilderna ;)

Hund-gardin

Nu har vi satt upp gardinen som mamma sytt. Jag är skitnöjd!

Den känns lite marimekko inspirerad på nåt vis. Tycker den passar bra i ett pojkrum, lekfull och lite tuffare (fast det är hundar) ;) Det blir även en liten tygtavla och två kuddar i samma tyg.

Den ser mkt coolare ut i verkligheten, så man ser färgerna klarare.

 

Tack mamma ♥


Har även hunnit piffa till en utav lådorna som jag målade. Boklådan blev klar först! Hade sån tur att jag hittade målade bokstäver i grönt! Men det blir ju lite svårt att kunna hitta en grönfärg som matchar till det övriga jag ska måla sen. Får se hur jag löser det.. Hade inte nerver att vänta och måla dessa ;)



Ska försöka att få klar dom andra två så snart som möjligt!

 Återkommer kanske senare!


Lyx

Har nu suttit här vid datorn och bara kikat runt i ca 2 h! Shit vad man kan fastna alltså! Har faktiskt "turen" (rätten) att få mkt egentid, M tar ofta med Eric när han åker iväg nånstans. 50/50 är rätt nära! Som det ska va! ♥

Hämtade lillen på dagis, sen mötte vi M på parkeringen så dom åkte vidare. Väntar på att dom ska höra av sig sen ska vi åka och käka.. Casinot igen. M tyckte pizzan där var hur god som helst, bättre en Jops tyckte jag han sa.. Så ni pizzalovers borde testa ;)

När man blir själv så här så latar man sig ofta... Istället för att göra sånt som man inte tycker att man hinner annars, why? Nä, tvätt och andra hushållssysslor gör man när man har som minst tid!

Skulle behöva måla en hel del innan sommaren är över. Den här eftermiddagen hade ju varit perfekt! Men icke då, här sitter jag =/ Men jag måste faktiskt köpa nya penslar.. Det kanske jag skulle sticka iväg och göra lite snabbt??

Har ju lite hittegods att måla, för det borde väl kallas hittegods (skräp enl M) om man betalar under 100-lappen för flera saker?! (Sist jag var på jakt fick jag 5 saker för 70 spänn)

Den här gången blir det inte bara vitt!



Green

Hungrig!! Men grabbarna dröjer verkar det som, dom var på väg (som vanligt) =P

Har bestämt mig för färg till Erics rum i alla fall! Har hittat ett jätteläckert tyg med hundar som mamma ska sy. Visar bilder så snart det är färdigt! Nu måste jag börja planera och få i ordning på riktigt! Jag är ju så seeeg....

Det blir grönt

Nu ska vi ut och käka! Funderar på

0-6551ef360741df2e598f7a6d624f2d52.png

Nu ska vi ut och käka! Funderar på casinot, blev lite kallt ute nu på kvällen och dom har ju en inglasad veranda. Men det är väl fullt antar jag. Hoppas ni får en trevlig kväll :)


Update

Igår var Madde och Amira här och hälsade på, eller nej? Har inte koll på dagarna! Det var i tisdags. Vi fikade sen käkade vi middag tillsammans. Amira fick välja mat så det blev lax.

Sen hjälpte Madde mig att möblera om i Erics rum, tack!! Det var på tiden. Nu är det "bara" inredningen som ska fixas till. Och det är ju inte det lättaste. Vet inte vilka färger jag ska ha..
Funderar på:
Ljusblått - lite rutigt, fint och mjukt
Mörkblått - lite marint tema, lexington
Rött - sett jättefina wallies i rött och andra detaljer
Limegrönt - känns som en rolig färg för Eric, finns mkt fint!

Så vad ska man välja tro?! Möblerna är ju i gammeldags/lantlig stil.. Men det kan ändå vara kul med färger och inte bara köra blått som känns vanligt. Samtidigt vill jag inte blanda för många färger... svårt! Ska först bestämma mig för tyg på gardiner, som även kan gå igen på tygtavlor och kuddar. Karin Mannerstål har ju många fina, såg även ett fint tyg på Ohlssons tyger igår. Ska kolla av lite med mamma =)


Tredje natten

Fortfarande ingen välling här! Det går väl sådär. Men det har ju bara gått tre nätter. Han vaknar fortfarande men somnar om snabbare. En natt utan uppvak tror jag är långt borta ;) Men skönt att slippa välling och blöjbyte.

Vi kämpar vidare! När Erics rum börjar bli klart ska han ju få flytta in där. Får se hur det går, han har ju sovit i eget rum när han var yngre men nu har han sovit inne hos oss länge länge sen vi hade gäster en gång och han flyttade in till oss. Men jag hoppas det går rätt smidigt.

Mer om hans rum i nästa inlägg!

Sluta med välling

Igår bestämde jag mig. Vi slutar helt med välling! Nätterna har blivit mkt sämre igen och jag pallar inte ge välling sen när jag börjar jobba. Så inatt var första natten som han inte fick nånting. Igårkväll fick han inte heller välling utan fil. Natten gick helt ok. Ungefär 2 längre uppvak + några kortare. Men sen gick vi inte upp förrän kl 7 och åt frukost. Jag började redan när han fick fil att säga att vällingen var slut/borta, sen fick han höra det hela natten ;)

Det kommer säkert ta lite längre tid att natta honom, men det gick ändå hyfsat bra. Han har ju även fått välling förut på dagarna ibland, är ju perfekt att ha med en tetra i väskan. Men nu får vi packa med hårdbröd och vatten istället ;)

Bye bye älskade välling


Stövlar och uteplats

Idag är det varmt fast mulet. Hoppas det inte blir värre väder än så här i veckan. Sista semesterveckan, har hur mycket som helst att grejja med här hemma innan jobbet drar igång. Men man får fortsätta på kvällar och helger sen. Uteplatsen blir klar i veckan i alla fall. Pappa börjar jobba lite men är här när han är ledig.

Innan var det ett litet trädäck. Under var det sten som antagligen var den ursprungliga uteplatsen. Nu ska trädäcket gå efter hela husväggen så halva är kvar att bygga. Visst har vi fina rosa väggar ;)

  

Eric sover ute i vagnen. Och jag har hängt in kläder i förrådet uppe. Pappa ska ta gamla klädstången så då blir vi av med den oxå, skönt!

Nu har jag knäppt kort på en stövel, jag har använt "mjuka skärbrädor" som man rullar och stoppar i stöveln. Blev jättebra! Och billigt. Man kan ju använda sig av mkt, men det blir riktigt stadigt med dom! Lite synd bara att jag inte har hittat några fler på affären, men glömde kolla på Ica Maxi igår. Mamma hade några jag skulle få. Säg gärna till om ni vet var dom finns!

 

Nu vaknar nog lillen snart.. Vi ska vänta på att M kommer hem från jobbet sen ska vi fixa här inne och laga mat!

Hears!

Förråd med bra skoförvaring

Nu har jag varit duktig och fått upp skohyllor och hatthyllor själv! =) Fast lite hållhjälp har jag fått när jag mätt ut vart jag ska borra. Och med första skohyllan fick jag hjälp av Lisa. Men resten har jag kirrat själv. Duktigt! Det är tom handskruvat!

Ångrar mig lite nu att jag inte satt skohyllorna tätare så jag kunde sätta upp en till, har ju en massa skor kvar som behöver förvaring.. Men små/sommarskor kan man sätta flera på samma hylla.

Två hatthyllor


Två "sko-hyllor"


Allt är inköpt på Rusta, 299 kr styck. Perfekt pris!

Just ja, ska försöka ta kort på stövelupphållningen jag kom på oxå =)

Höstskor

Eric har världens bästa mormor som köpt 2 par höstskor till honom! Hans fötter växer fort tycker jag, fast han har ju iofs haft stl 23 ett tag nu. Men på dom nya tog vi stl 24, fast ett par är stl 25 då dom var små i stl.

Låga skor från Vincent i stl 25, perfekt med förstärkning runt tårna.


Skor med högre skaft från Timberland i stl 24


Tack bästa mormor

Såhär ser det ut på gården nu, kao

07aaed9f935a88b537af0463449a7426.png

Såhär ser det ut på gården nu, kaos! Men snart är det fint igen :)


Lättsam när han sover

Hörde att Eric gjorde nr 2 nu precis när han somnade.. Och efter nån minut kunde jag byta utan att han märkte det eller vaknade. Han brukar vara lätt att bära in från bil/vagn när han sover oxå, har alltid varit det. Så det är skönt!

Idag har vi varit ute i princip hela dagen och fixat på baksidan. Pappa har rivit hela gamla altandäcket. Och M har grävt bort en stubbe och börjat gräva bort ett träd, svårt! Vi ska sätta krusbärsbuskar, och 2-3 fruktträd.  Blir nog äpple/plommon/körsbär. Som en rad precis utanför tomten ungefär. Eric har mest hoppat studsmatta och jag har grävt bort rabatter mm + tvättat/hängt 2 maskiner. Så härligt att hänga ute, torkar hur fort som helst. Och jag orkade tom laga mat! Hade varit skönt att bara dra på donken eller nåt ;) Helt slut nu...

Inne är det kaos... Saker överallt. Men det hamnar lite på sidan nu när vi har mkt att fixa ute.. När dessa 2 semesterveckor är slut hoppas jag på att det blivit lite mer ordning!

Lär ju sitta här ett tag.. Men tror nog att det blir sängen tidigt idag! Har blivit efter 24 senaste kvällarna då vi sett film så sent.. 

 

All alone!

Alldeles tyst här hemma. M och Eric åkte iväg en sväng förut, åkte bl.a. förbi mamma och Eric ville inte gå därifrån så han fick stanna ett tag. M är väl på pizzerian nu ett tag innan han hämtar upp lillen och åker hem igen.

Jag har skruvat upp en till hylla för skor, även monterat ihop en hatthylla.. Håller på att fixa om i förrådet upp då det inte var så bra förvaring. Lite osäker nu sedan jag pratade med mamma bara, om väggen håller för två hatthyllor =/ Men det märker man väl, eller?! Trevligt om hela väggen skulle rasa in... Känner mig väldigt duktig i alla fall. Jag som aldrig borrat förut typ =)

Veckan som kommer är vår sista gemensamma semestervecka, sen har jag en till. Vill få klart möbleringen i Erics rum den här veckan så det bara är småsaker som jag kan fixa själv sen.

Imorgon kommer pappa, vi ska börja riva uteplatsen nere. Måste ta bort lite rabatter oxå, den nya uteplatsen kommer bli mkt större! Hääärligt! Nu är det ju inte så mkt kvar av sommaren, så bara att längta efter nästa ;) Skönt att den är klar då så slipper man tänka på det! Uteplatsen här uppe får vänta, kanske till nästa år! Skulle va riktigt nice att få den gjord oxå!

Avslutar med lite nya bilder!

Hjälpa pappa, oj vad fort han vände, "såja"..
  

Just ja, i torsdags åkte vi till pappas stuga och grillade. Hade köpt ett helt lamm. Va riktigt trevligt. Orvokki och Berra hängde med oss, oxå var min farbror Tord och Elsy där. Solen gömde sig lite bakom molnen emellanåt men vi slapp regn så vi kunde vara ute hela dagen.

  
  
  

Hoppas ni haft en trevlig helg!


Någon som är hur glad som helst nu

642e73bfa9889efec6193af78aa3a96c.png

Någon som är hur glad som helst nu :)


Målat

Har under veckan varit duktig och målat en del som stått länge nu.. Fast lådorna är köpta nyligen på Ikea. Dom ska piffas till så slutresultatet kommer senare.. Allt är till Erics rum.

Tallrikshylla, är på jakt efter en med två hyllplan men denna får duga så länge..
 


Gammal skolbänk och lådor från Ikea.
  

Skolbänken har en runda kvar (orkar bara måla 2 ggr, måla är det värsta jag vet) Skåpet som lådorna står på är jättefint, men det började jag måla sommaren 07.. Är man seg eller är man??? Det blev aldrig klart och har stått ute nu en längre tid så det har förstörts lite =( Får se om det går att fixa till, "överkanten" har börjat lossna i ett hörn...

Nu har jag bara ett bord kvar jag vill måla, men mamma tycker absolut inte att jag ska göra det... "Man ska inte förstöra ett så fint bord". Men jag har ingen användning för det som det ser ut nu tycker jag.. Får väl se vad som händer! (Visade en bild på det i bloggen för längesen)

Jag är alltså hur seg som helst med att fixa här hemma... Får alltid massa annat för mig och när Eric lagt sig vill man själv varva ner, läs sitta vid datorn ;) Men måste rycka upp mig!

Nä nu blir det film!

RSS 2.0