LEJONET & BJÖRNEN

Ben & Jerry, släng er i väggen ;) I Göteborg åt jag vääärldens godaste glass!



Blåbärs cheesecake! Grymt god var den! Fanns många sorter, jag brukar oftast ta nåt med choklad/nötter när det gäller glass. Men nu vågade jag testa nåt nytt =) Smakade Jordgubb av M och den var supergod oxå! Så åker ni till Göteborg måste ni prova Lejonet & Björnen-glass!

Min dag!

Och alla andra mammors ;)

Dagen började med en donken-dejt i hamnen med Lina. Lite panikartat då getingar gärna ville vara med! Usch! Vi avslutade dejten med glass borta vid Hedbergska. Soligt och härligt!

Övrig tid har spenderats med min mamma, vi har även hälsat på min mormor. Kul att se henne, det var längesen! Eric har varit på Johnnys båt, plaskat lite i vattnet och sprungit omkring på altanen för det mesta =) Själv tog jag en kort nap där på slutet. Skönt!









Min morsdag "hann inte firas" riktigt, M jobbade idag. Men det har ryktats om att jag kanske skulle få ett par skor, nice ;) Helvita converse står på önskelistan =) Mina nuvarande är ganska välanvända!

Nu har jag även fört över alla bilder från mobilen. Så någon bild från Göteborg ska jag visa sen!

Lina var förresten här igårkväll, som vanligt blev det lite chips och godis kvar så det är nära att det slinker ner i min mage nu! Kanske samtidigt som ett Hills avsnitt. Så får det nog bli ;)

EN sak till bara, vi såg sista (tror jag, fast M sa att det skulle finnas ett eller två till kanske) avsnittet av Prison Break här om dagen! OMG säger jag bara... Säger det igen, bästa serien som gjorts!!!! Men slutet var inte som jag förväntat mig. Kunde faktiskt inte hålla tillbaka tårarna, trodde inte att det skulle sluta sådär! =/

"Utvecklingssamtal"

Lägger detta i Erics kategori. Kul att gå tillbaka och läsa vid nästa samtal.

Igår var jag på dagis på samtal för att få höra lite mer om hur det går för Eric. Och det mesta var positivt =) Han är oftast glad och sprallig. Älskar sång och musik, hoppar och dansar mycket!

Men han är även duktig på att sitta ner och lyssna på samling och så. Duktig på att koncentrera sig och kan sitta länge och pyssla med saker. Han ger inte upp lätt, vill gärna klara det han håller på med. Är duktig på att bygga med lego och pussel kan han lägga själv. Pratar mycket, även börjat säga fler än ett ord i rad (mest två vad jag hört), och lär sig nya ord varje dag.
 
Vill gärna vara med och kolla vad dom äldre barnen gör. Han är en riktig ute-kille och älskar att vara ute. Gunga är en favorit! Tycker även att cyklarna ute är roliga fast han är lite för liten för dom. Åka Bobby-car ute är också roligt. Han är uppmärksam, och ser lätt fåglar ute som är mycket intressant. Dom tycker även att han verkar trygg och ramlar han eller så kan både vuxna och barn få hjälpa honom.

Det enda som han är lite kinkig på är maten, är det nåt han inte vill ha så går det inte att "lura" i honom maten =) Bestämd liten kille! Motoriken däremot är bra, äter jätteduktigt själv och har börjat dricka ur "vanligt" glas själv eller glas med handtag. 

En liten period så skrek han högt då han inte fick som han ville men nu har det gått över, hoppas det inte kommer tillbaka ;) Kan hända här hemma ibland oxå och vilken stämma! Hörselskydd på ;)

Kul att det märks att han trivs på dagis i alla fall. Han har lärt sig så himla mycket sen han började!

Mammas klackisar är roliga!


Lite shopping

Va på stan med Lina igår, så då slank detta ner i shoppingpåsarna:


(måste lära mig hur det blir större)

Eric fick även en ny liten leksak och en mini-mc att leka med i vagnen:


Visar lite annat sen!

Idag har vi varit hos Tulay.. Sista dagen vi träffas på ett tag =( Imorrn går flyttlasset hem till Stockholm. Kommer kännas jättekonstigt!! Vi har ju inte hunnit ses lika mkt nu sen jag började jobba, men vi pratar i telefon oftast varje dag. Och innan dess sågs vi flera gånger i veckan sen vi båda var gravid. Har blivit en av mina bästa vänner! Men jag ska ner till sthlm i sommar så då kommer vi ses. Nu har man ju en anledning att åka lite oftare oxå =) Kommer SAKNA dig gumman och din lilla family! (hehe nästan så man blir lite tårögd nu när man skriver)

Ja just ja.. haha! Idag hämtade jag och M Eric på dagis tillsammans. Han satt på en liten Bobby-car ute. Och när han började se oss så kikade han lite försiktigt. När vi kommit ganska nära, så fort som tusan vänder han om och sparkar iväg för glatta livet ifrån oss! hahahha!! Fröknarna och vi började skratta! Vi gick efter, då klev han av och började springa istället =D Så söööt! Han såg en cykel längre bort "kyckeeel", så han fick sitta där lite. "GunGaaa", så då fick han gunga lite oxå innan det var dax att gå. Tur att han trivs på dagis ;)

Tidiga kvällar

Hur trött som helst nu, somnade till en liten stund när jag la Eric. Vilket händer var och varannan kväll! Oftast brukar jag inte gå upp igen, så då sover jag från 19-20 vilket är lite tidigt. Har verkligen vitaminbrist skulle jag tippa på. Har köpt "Mivi total plus" som jag dricker när jag kommer ihåg.. Minnet är ju inte det bästa heller! Det jobbiga är att det måste tas i samband med måltid så då glöms det lättare..

Har shoppat en hel del senaste dagarna, både hemma och i gbg! Ska försöka orka att visa lite framöver =) Men nu är det sängen som gäller igen! Hade det bra i Göteborg i alla fall, vi hann med shopping, bio, vila och äta gott! Åt bl.a. en glass som var huuur god som helst. Ska berätta mer när jag kan föra över bilder från mobilen, vette tusan vart usb-minnet (eller vad det är för nåt) har tagit vägen =/

Natti natti!

Nu är vi hemma! Eric sov över 2

0-69a62446f8bbf79dca5bea3a1d885b1d.png

Kolla varifrån!

Nu är vi hemma! Eric sov över 2 h på tåget, skönt skönt :)


Nu är vi hemma! Eric sov över 2

0-69a62446f8bbf79dca5bea3a1d885b1d.png

Kolla varifrån!

Nu är vi hemma! Eric sov över 2 h på tåget, skönt skönt :)


Mobil-blogg

Har försökt att mobilblogga men än har inget kommit.. får se om det funkar!

På tåget

Sitter på tåget nu på väg till sthlm. Vi tog internet hela resan nu. Har Eric en timme var, lite jobbigt nu faktiskt ;) Han vill ju vara typ överallt! Sitta still går väl bra en liiiten stund, titta ut genom fönstret på träden och ibland ser vi en "tatoor" (traktor). Sen vill han mest springa runt, fast läsa en bok och leka med bilar går oxå bra en stund. Men ostkrokar lockar nog mest till att sitta still ;P

Nu ska jag kika runt lite, har internet till 11 =) Sen är vi framme i sthlm 11.50 och tåget till sundsvall går 12.30 så då får vi hoppas att lillgangstern vill sova, minst en timme! ;)




Göteborg

Idag packar vi ihop oss åker tåg ner till farmor! Oftast åker vi ju bil men M orkade inte köra den här gången, kan jag förstå! Vi tar med datorn oxå så kanske vi kan se en film. Om nu Eric vill sova efter bytet i sthlm, hoppas!

Tog en promenad vid lunch då Eric skulle sova. Tråkigt nog kom regnet men det gick ju bra, regnskydd på! Han sover fortfarande, men jag hör att han bökar lite i vagnen så han vaknar nog vilken sekund som helst. Sovit lite över 2 h. Det är bra då kanske han är på bra humör på tåget =) 

Avslutar med en supertokglad bild på Eric med världens smile!


haha så sööööt vår lilla goklimp!

Hoppas ni får en trevlig helg!

 


Blood

Nyss varit och lämnat blod för första gången. Det gick finfint! Det borde fler göra tycker jag, hörde nåt där uppe om att det behövs mycket blod nu. Men så är det nog alltid! Så det kan jag rekommendera, en liten insats =) Man får även en rabattcheck på 50 kr som kan utnyttjas på rätt många affärer. Inte för att folk ger blod pga det, men en slags uppskattning i alla fall. Så börja ni oxå om ni inte redan gör det =)

Svängde in här hemma en snabbis och tänkte kolla vad som behöver handlas. Men nu vet jag inte om jag orkar med någon handling. Ska hämta lillen på dagis först så får vi se sen. 

Åh ikväll är det Desperate =D


Eric 1,5 år

Inte kommit igång riktigt än, lite segt såhär i början kanske ;)

Kan ju komma med lite "nyheter" om Eric för intresserade;

Äter icke på natten längre, förutom enstaka gånger. Han fick magsjuka för någon vecka sen och då passade jag på att vänja bort vällingen eftersom det inte är bra att ge det vid magsjuka. Gick lättare än jag trodde! (Ni som hängt med i bloggen tidigare vet ju att vi haft big problems med det förut och massa försök hit och dit).

Pratar mycket och ofta! Och kan många ord, fått mycket beröm på dagis vår lilla plutt då han är tidig med att säga mkt =) Några ord som ploppar ur munnen: förutom mamma pappa och massa andra namn bla lotta, linda, momme mfl, traktor, cykel, skor, häst, katt, boll, stol, tåg, hej, hej då, gurka, korv, ost, vatten mm. På arabiska säger han mest baba - pappa, asfor - fågel, dao - "lampa, lyse", mai - vatten, bye - hejdå.. Kommer nya saker hela tiden. Och i sin stora pekbok kan han säga rätt ord till många bilder =) (Självklart är uttalet inte exakt som orden men man hör vad han säger)

Trivs som fisken i vattnet på dagis. Fick veta idag att han gärna vill vara med dom äldre barnen eller kika på och härma vad dom gör. Idag när jag och Linda hämtade honom stod han och kollade på tre grabbar som hängde i en "ställning med pinne". När dom släppte var han snabb att försöka komma upp själv och göra likadant =) Men han var ju lite för liten för att nå upp ;) Gunga är en favorit fortfarande!

Älskar att dansa. Så fort det kommer musik hoppar han omkring och dansar. Vilket han även gillar på dagis. Hoppa jämfota gör han även då han blir extra glad/till sig om han träffar någon ibland. Haha, får värsta anfallen ibland och bara sprätter omkring och skrattar och hoppar =D

Mat är oftast gott. Men han är lite kinkig faktiskt, vad som helst går inte ner och äter inte så stora portioner för tillfället. Favoriten är korv! Och ost älskar han. Godsaker är han inte alltid så förtjust i, vilket är bra =) Lär ju inte hålla i sig ;)

Ja det var väl lite i hans utveckling vår lilla buse! 

Bilder från morbror Klas och kusin Iljas besök förra helgen:

  
  
  

Soligt och kallt

Ikväll ska jag och några tjejer till Hannah för att kika på Eurovision-finalen. Själv är jag faktiskt inte så intresserad av den men lite tjejumgänge är aldrig fel =) Får se om jag hänger med ut sen eller inte, är inte SÅ sugen på det. En stund kanske! Ska ha min nya väst från Gina till en svart tunika/klänning!




Nu ska jag leka lite med Eric innan vi ska käka, väntar bara på att M ska komma tillbaka. Här har ni en ganska ny bild på honom ute på gården, växer så det knakar!

Bubblor är kul


Men OJ, tänkte inte på det förrän NU! Han blir ju 1,5 år idag =D Stora killen! Vår fina lilla surrkuse! (precis som mamma) 

Ny start

Ska väl försöka ta och komma igång lite smått med bloggandet igen nu tänkte jag. Var hos Linda igår och hon fixade en ny snygg design till mig! TACK =) Visst blev den fin? Tänkte ha med ett kort på Eric först men fick inte till det på något bra sätt, så vi kör så här ett tag =)

Har lunch på jobbet just nu. Ska snart på APT. Och sen ikväll ska vi åka MS Medvind med facket! Ska bli skoj, har aldrig gjort det tidigare. Hade tänkt att stanna och gå direkt från jobbet, skulle vara något förmingel här i matsalen. Men klantiga jag spillde dressing på t-shirten på lunchen så jag måste hem och byta =P

På återseende, får väl se om mina läsare kommer tillbaka ;)

RSS 2.0