Nu fikar jag med Lina och Vide i b

-f6c74507cacaa829e76f5c7daebd652.png

Nu fikar jag med Lina och Vide i birsta. Ska väl kika runt lite innan vi beger oss :)


Snow snow snow

Alltså??? Why? Nu räcker det!

Ska bli sååå skönt att åka iväg till förhoppningsvis lite värme. Men ingen snö i alla fall!

Kanske ska träffa Lina en sväng idag, men jag är inte sugen på att ta en sväng på stan så får se om hon har tid med Birsta! Annars händer inte så mkt. En arbetskamrat till mamma ska komma och kika på vagnen jag ska sälja. Så jag ska väl plocka undan lite här. Håller på att tvätta oxå.

Igår åkte Eric till mormor direkt efter dagis. Jag och M åkte och hyrde film. Sen blev det IcaMaxi. Hem och lagade mat. Entrecote, criss cuts/potatisgr. bea och sallad. Riktigt gott, längesen jag åt det! Sen kollade vi på senaste Beck innan jag åkte och hämtade hem Eric.

Eric håller på att göra kullerbyttor här i soffan. Nu klarar han det själv ibland =) Själv ska jag kika lite här sen börja städa!

Såg att Erik, en gammal klasskompis hade laddat upp gamla kort på FB. Haha skitkul att se!

Jag står vid tavlan med det tjocka vita glittret


Ett gäng som spelade badminton tror jag. Mitten längst fram är jag

Vi tänkte gå på bio. Men hyrde fil

5aeba339f54b6d7eeeb534e04ab2923d.png

Vi tänkte gå på bio. Men hyrde film och fixade go mat ist :) Eric är hos mamma, ska hämta honom senare!


I love REA

Idag hade Toddler kundkväll, med 30% på allt i butiken utom på beställningsvaror och erbjudanden. Det kunde man ju inte missa ;) Egentligen ingen rea på vagnar men jag fick lite bättre pris på City Mini då dom hade den i butiken. Alla som handlade för 500 kr var även med om en utlottning av en sån vagn! Jag med min tur vet att jag icke vinner så jag köpte en! Men bara att sälja om jag skulle göra det =)

Blev även nåt klädesplagg of course ;)

  

1. Snyggvagnen
2. T-shirt Storebror, Bubblans första plagg
3. Nova Star byxor + Ebbe tröja/kofta

Jag vet att tröjan är blå till Bubblan ;) Men va fasen, är det 70% på Molo kan man inte låta bli. Den hade kostat 149 kr och nu blev det 44,50 kr! Då får väl flickebarnet ha den i alla fall =) Men jag är ju inställd på en till pojke så det blir nog rätt färg ;)

Och dom hade fått in ett nytt märke "Ebbe", skitsnygga och enkla kläder! I vitt, svart och grått. Det är ju hur svårt som helst att hitta enfärgade stilrena kläder! Skiiitsnygga jeans fanns det. Ska nog köpa nåt mer så småningom. Men det fick räcka för idag. Lika bra det nu när jag kollade kontot och betalade räkningarna ;) 

Har bokat resa till sthlm 12-14 Mars. Sen åker vi till Libanon ca 2 veckor i slutet av Mars =D Det tråkiga är att vi missar när Klas och Ilja kommer =( Men men, vi lär väl ses en del i sommar får vi hoppas. Och kanske i gbg när vi kommer hem från Libanon. Åker därifrån så vi flyger ner dit oxå.

Vagnen ska då invigas, såå lätt att köra och fälla ihop!

M värmde upp ett gäng bullar från frysen så nu ska jag ta en!

Jag och svärmor var på birsta en s

0-4e85f1ea8f9923e16da83e982097b046.png

Jag och svärmor var på birsta en sväng idag. Eric fick dom omtalade jeansen och en fin tröja från Lindex av henne :) imorgon åker hon hem, men vi ses snart igen!


Lårhöga stövlar är inne för dom sm

-9c7179968c8739f5e1503be0e786098.png

Lårhöga stövlar är inne för dom små i höst :-P


Kan du skratta frågade jag :) när

0-766bbed26d2bd0e90eea9ad3f0e9ee88.png

Kan du skratta frågade jag :) när han kom hem från stan var han nyklippt! Nu äter han glass och sen väntar vi på middagsgäster!


Torkat och fint!

1261424ec2f34aa0f1261c88af883876.png

Torkat och fint!


Ord och inga visor. Nu tömmer vi a

1e68c2d6183be27c1e95d786c0cd3d63.png

Ord och inga visor. Nu tömmer vi alla köksskåp och torkar. Tur att svärmor tar tag i saker! Datorn kunde man sitta vid när som helst ;) så sant så sant!


Föreläsning

Nu har jag och M nyss kommit hem från en föreläsning. Eva Hällström tror jag hon hette, om hur man som förälder kan hjälpa sitt barn till bättre självkänsla eller nåt sånt. Jätteintressant tyckte både jag och M! Handlade om lite olika saker, alltid kul att lyssna när det handlar om barn. Och man känner alltid igen sig i något och får lära sig bra knep och tips! Vi tog intresseanmälan för studiecirkel oxå. Fanns även info om en kursdag för pappor, "Pappa läs för mig". Så det kanske M ska gå. Har hört talas om den förut, så hoppas M kommer iväg den är nog bra!

Snart dags att hoppa i säng. Imorgon blir vi bjuden på frukost på Hotell Strand, nam nam! Sen är vi några som har beställt lunch från Baguetterian, + att det är torsdagsfika. Ni kan tänka er vilken härlig dag för ett matvrak som mig ;)

Nyfrissad

Nu har jag varit hos Anna på Pilgränd och fått håret slingat! Härligt med nytt och fräscht! Fast klippning får bli en annan gång. Tycker att det blivit ganska långt, så det ska bara toppas pytte pytte framöver =)

Nyss ätit middag. Eric tittar lite på film och jag satt mig här. Ikväll blir det Familjen Annorlunda!

Försökte ringa mvc idag ang att det fortfarande kliar. Men sen när dom ringde upp missade jag samtalet 2 ggr =/ Så vi skulle försöka nå varandra imorgon sa BM på telsvararen.

På lunchen gick jag in på Toddler och beställde vagnen =D Hoppas jag blir nöjd med den sen, och snygg är den oxå! Blev en svart/grå. Ska nog köpa till drickhållare och kanske väska sen =) Det finns ju speciella väskor att hänga på sidan, kanske blir knöligt med en vanlig hängades strax ovanför bebisens huvud. Vi får se! Mygg/UV-skydd och regnskydd blir det i alla fall.

Eric gillar att klacka runt i gamla höga skor. Tror dom är min mormors?!



Nu börjar solen gå ner så dags att

449b6c210d8606ca82cdf4cac86d13e8.png

Nu börjar solen gå ner så dags att åka hem :)


Jättehärligt väder! Nu ska vi gå o

3a4f90d3ee333d44b279831df9a13f0e.png

Jättehärligt väder! Nu ska vi gå och kolla på fåglarna :)


Nu är vi i sidsjön. Går upp i back

5beef44d4a7485ea354155d8da0eface.png

Nu är vi i sidsjön. Går upp i backen!


Sunday morning

Alla hearts day to day! Vi lär nog inte fira på något speciellt sätt. Har i alla fall köpt en liten grej till M som han ska få sen. Vi funderar på att åka utomlands innan sommaren, så det skulle nog bli min present ♥

Sen har jag fått 2 blommor av mamma i fina krukor! Tack!

Till Eric har jag inte köpt något speciellt just idag faktiskt. Han får ju saker rätt ofta ;) Och han förstår nog inte riktigt vad det är för dag heller =) Julafton och födelsedag har han mer koll på!

Igår var jag på stan med Lina och Vide en sväng. Eric har ju redan provat PT-vagnen. Och nu fick Vide agera provåkare. Han är 7 månader, och han satt jättebra där bak! Himla glad var han oxå så vagnen fick tummen upp ;) Han satt/låg även i vanliga delen och det såg fint ut! Mamma tyckte att vagnen verkade jättebra så det skulle bli bubblans första present från henne ♥ Eller ja, det blir ju både till bubblan, Eric och oss =) Så till veckan blir det en beställning som det ser ut. Tack världens bästa mamma/mormor!!

Nu ska jag lägga ut den lilla trehjulingen vi har till Eric. Måste börja rensa någonstans! =) Kan lägga upp en bild på den här först och se om någon av er kanske är intresserad av att köpa!

Verkar bli himla fint väder idag! Undra om man kanske skulle göra något ute? Sidsjön kanske!

Eric Jan -10

Oj då! Det blev inte små bullar di

0-33beea75407aaf64bd43c4905ed8e714.png

Oj då! Det blev inte små bullar direkt! Fast syns inte så bra på bilden! Hoppas dom blir goda :)


Phil&Ted

Vet fortfarande inte hur jag ska göra med vagn. Nu har jag varit på Toddler och kikat på en Phil&Ted. Den är ju himla smidig och liten för att kunna köra med två barn! Eric provade att sitta i syskonsitsen, och han satt bra där. Han lär ju inte växa SÅ mkt på någon månad att den skulle bli för liten.

Och då ligger ju den lilla bebisen under i vanliga delen som är i liggläge. Sen när den lilla inte vill ligga mer, antar att det blir 5 mån ca så sitter Eric i den vanliga delen och bebisen i sittdelen fast under vagnen. Men sen vet man ju inte hur ofta man kommer köra vagnen med båda heller. Så då sitter ju bebisen i den vanliga sitsen.

Går man till dagis tex så sitter båda. Sen kan man lämna extrasitsen där och då åker bebisen i den vanliga sittdelen. Så jag tror inte att det blir så länge och ofta man kommer dra runt på båda. Eric blir ju 3 till vintern och kanske inte vill åka heller. Så en ståbräda kan man ju ha oxå.

Känns bra att det finns många funktioner med den! Och man använder ju inte liggdelen i en vanlig vagn så överdrivet länge. Och nuförtiden är det så många vagnar som bara är framåtvända så jag ser inget problem med det. Vi bytte rätt snabbt till vanlig sittvagn så Eric har suttit framåtvänd sen tidig ålder och inte "skadats" av det. Allt blir vad man gör det till tror jag!



Finns ju även en riktig liggdel till om man vill ha. Men det tror jag inte behövs. Det som kommer kännas lite knepigt är ju att bebisen ligger där under. Men det är nog en vanesak, det är ju öppet baktill (eller genomskinligt vindskydd) så man ser ju hela tiden bebisen och den kan ligga och kolla upp på en.

Är man helt själv och måste ta sig iväg så är ju detta hur skönt som helst. Jag vet inte hur ofta det kommer hända men vill inte dra runt på en dubbelvagn. Och den här tar ju ingen plats i bilen nästan. Gillar ju Cosmos myyyycket! Men då måste man alltid vara två om båda barnen vill åka. Inte säkert att Eric vill gå/åka ståbräda hela tiden.

Så ja.... det finns ju en hel del att fundera på! För och nackdelar med allt!

Förresten Lina, du och Vide kanske kan följa med och titta på den så kan man ju prova och se hur Vide sitter där under =) Så får ni bullar sen ;)


Gaaaaah

Jag blir gaaaalen!!!!!!!!

Tog en dusch med Eric förut. Allt kändes ganska ok ett bra tag efter, härligt tänkte jag! Men sen kom den (!!) Den förbannade jäkla klååådan!!! Det kliar typ ÖVERALLT, i händerna är värst för det är ju nästan omöjligt att klia sig där. Sen får jag röda prickar överallt och det sprider sig fort som tusan ju mer jag kliar. Väldigt fint i ansiktet! Har inte sovit bra alls nu två nätter, vaknar av att jag kliar mig =( Men det går inte att sluta (!) Vet inte vad jag ska göra, smörjer jag mig så kliar det och smörjer jag mig inte så kliar det för att jag är torr......... Håller det på länge till måste jag fan kolla upp det!

Pappa och Ingalill har varit här idag i alla fall och käkat. Eric blev jätteglad, va längesen han träffade dom! Och imorgon kommer Orvokki. Trevligt med middagssällskap, och bästa svärmor lagar mat!

Nu ska jag lägga mig, och inte sova! Klia klia klia.... snyft...

Finally

Igår spenderade vi 4 h på sjukhuset. Eric hade fortfarande ont, men höftsnuva uteslöts. Det var mer in mot pungen. Svårt att veta från början vart han hade ont och sen vet jag inte om det här kom efter och att det var lite i höften först.  Det var 3 olika personer som undersökte honom, och det var ju inte kul eftersom det gjorde ont varje gång. Stackarn =/ Tillslut försökte dom göra UL, jag var själv med han så det var svårt att hålla i honom. Han skrek och vägrade ligga stilla. Ville inte bli undersökt. Så vi fick åka hem sen på kvällen. En urolog-läkare tittade på honom innan vi åkte hem och trodde att det kunde vara någon infektion eller så och inget allvarligare.

Idag åkte vi tillbaka för att se om svullnaden var kvar. Det var den. Så läkaren ville att vi skulle göra ett UL för säkerhets skull. Idag var både jag och M med så då gick det lite bättre. Han låg still först och tittade på TVn i taket, Byggare Bob! Det var smart. Men sen blev det lite livat ändå, är ju kall gelé och det kändes nog otäckt när han inte visste vad som skulle hända. Så då fick vi hålla fast honom. Men det gick rätt bra. Det såg "fint" ut, ingen vriden pung i alla fall utan det var bara en infektion eller så. Så det kommer att gå över av sig själv. Skönt! Inte kul om det hade blivit operation osv..

Så nu vet vi att allt är ok. Perfekt att farmor är här, han har varit hemma hela veckan. Men imorgon blir det dagis!
Han har i alla fall varit jätteduktig vid alla besök. Inte varit gnällig alls. Finns ju inte så mkt att underhålla sig med i flera timmar där. Skönt för honom att det är över nu oxå, och det verkar gå åt rätt håll utan så mkt ont!

Mammas lillhjärta ♥

Höftsnuva

Eric har haft ont "i benet" i tre dagar nu. Så idag ringde vi sjukvårdsrådg. och dom tyckte vi skulle komma in. Han ville inte riktigt bli undersökt utan var ledsen och ville åka hem. Men troligen kunde det vara höftsnuva. Aldrig hört talas om det, men kan tydligen bli så vid ex förkylning.

Googlade och hittade bla:
Det är fråga om en inflammation i höftleden. Man brukar kalla tillståndet för "höftsnuva", eftersom man får en ökad mängd vätska i höftleden och det är inte alls ovanligt att det kan komma efter en förkylning.
Vätskan i leden gör att själva ledkapseln runt höftleden spänns och det gör ont när barnet försöker stödja på benet. Ibland kan också smärtan sitta vid knäleden på grund av att nerven till höftleden fortsätter ner till knäleden. Barnet brukar helst vilja vara i stillhet och ligga men benet lite uppdraget för att minska på tryckökningen i höftleden.
Höftsnuva drabbar barn i åldrarna 2-12 år och är vanligast i 5-6 årsåldern. Höftsnuva är den vanligaste orsaken till höftsmärta hos barn under 10 år och sjukdomen är vanligast hos pojkar. Man räknar med att cirka tre barn av hundra drabbas någon gång under uppväxten.

Så nu ska han få ipren 3 ggr om dagen i 3 dagar. Har det inte blivit bättre imorgon efter lunch och han fortfarande har ont skulle vi åka in på Barnkliniken för att röntga. Då kan man se om det verkligen är det eller något annat. Han ska helst vila så mkt som möjligt. Vi får se hur det går. Så imorgon blir han hemma från dagis. Perfekt att farmor kommer ikväll, var ju ett tag sen dom sågs men det går nog bra att vara hemma med henne.

Hoppas att det inte är något värre och att det snart känns bättre för honom! Vi åkte till apoteket och sen till Barnens hus en sväng, han fick en stor boll och en liten legoask. Nu sitter han och kikar på Alfons. Får försöka sysselsätta honom med stillasittande saker.

Hade pratat om drakborgen idag, fick säga att det var stängt och att vi skulle köpa leksak istället ;) Var så glad när han imorse trodde att vi skulle dit. Men han hade riktigt ont på förmiddagen innan vi åkte in till akuten. Så tur att vi inte hann åka iväg och leka!


Tacos

Nu stack grabbarna iväg! Dom ska till Ms kompis så Eric får leka med Ali och Elias, lär väl spela innebandy tippar jag på ;) Själv ska jag hoppa in i duschen snart och göra mig iordning. Vi är ett tjejgäng som ska käka tacos hos Lina, glutta lite på melodifestivalen och sen blir det utgång. Men inte för min del, jag åker hem och sussar jag ;)

Ska försöka fixa iordning mig lite så man inte behöver ducka för alla kameror ;) Annars är ju mysbyxor skönast för en sån här kväll =P

Va in på Toddler igår, dom har 70% på lite kläder, ganska utplockat. Men jag hittade en Molotröja till Eric i stl 92, den såg lite stor ut så jag chansade. Och den satt perfekt! 349 kr men nu istället ca 125, nice! Fyndade även en till NS-mössa fast i grått, 150 kr och 50%. Likadan som jag har, en tjockare modell. Men den va lite stor, så kanske byter till nåt annat. Synd att man inte hade varit där innan, eller bra rättare sagt ;)

Dom hade även kampanj på en Phil&Ted vagn.. Ska ta med Eric in någon dag och se om han är alldeles för stor för syskonsitsen. Jag misstänker det. Men är ju bra när bubblan blivit lite större i vinter och Eric kanske ville åka om man ska på promenad. Så kan Bubblan sitta under i syskonsitsen. Ska se hur den känns stl-mässigt och så. Men annars lutar det fortfarande åt Cosmo!

Nä, nu ska jag lätta här. Kanske lyssna på lite musik! Det gör jag alldeles för sällan!

Orkade inte uppdatera ikväll helle

33781bde2a3359c8e122d806aff4bfad.png

Orkade inte uppdatera ikväll heller. Säger god natt och visar bild på bubblan som hänger på kylskåpet!


UL

Idag var vi på Ultraljud som sagt! Allt såg fint ut, härligt! Jag var i v 17+5 och BF datum blev bara ändrat en dag från vad BM räknade ut. 6 Juli is the day. En dag kan jag gå över ;) 100707 låter bra! Men det kunde man tydligen inte välja märkte jag sist ;) Då siktade jag in mig på 071111 men missade med 5 dagar.

Undra hur det blir med langos då på GF?? Det är ju ett måste!

Och vi får minsann vara nyfikna ett tag till =/ Tråååkigt ;P Jag som VILL veta. Men hon som undersöte va bra. Hade hon sett så skulle hon kunnat säga sa hon, inget att undanhålla om hon nu skulle veta. Men hon hade inte sett nåt, och dom letar som sagt inte. Typiskt! Men han (tror jag) låg med benet för rätt mkt. Coolt var det att se i alla fall, Mini vinkade! Man såg händerna när Mini rörde dom jättetydligt!

Vet inte vad jag ska kalla "hanhondendet" riktigt. Vide kallades ju för Mini, det är ju en Mini men då tänker jag på han, fast han är ju en "Midi" nu ;) Eric är Maxi han, haha!

Pyret minns jag Linda sa om Eric, fick en haklapp där det stod Pyret =) Så nåt slags "namn" är ju roligt!

Ska kolla upp pris och så för könsul, vette tusan om jag orkar vänta tiden ut ;) Jag är nyyyyfikeeeen!

Update, kanske kan få heta Bubblan så länge! Fast jag lär nog mest säga bebisen ;) Men i skrivspråk en liten bubbla!

God morgon?

Här sitter jag, 05.20! Igår hade jag bestämt mig för att se film efter Eric somnat. Som vanligt (oftast) låg jag med honom och sjöng. Han ville inte sova så det tog en liten stund. Och det är ju inte uppiggande direkt att ligga och slappna av i ett mörkt rum på kvällen. Så när jag märkte att det var kört gick jag upp lite snabbt och tog av mig kläderna (som jag somnade i kvällen innan, inte lika skönt att sova då). Sen somnade vi sött tillsammans =P Han har sovit i spjälsängen bredvid mig ett tag nu..

Jaja, Eric sov lite dåligt inatt. Han har drömt, "åka hem nu" har han sagt flera ggr och låtit ledsen. Senast han sa det igår var på Birsta City ;) Fast då var vi faktiskt klar så vi åkte hem. Så jag vet inte vad det är han drömmer. Åka hem sa han när vi var på väg att åka hemifrån igår oxå. Han kanske blandar ihop allt. Men det resulterade i alla fall i att jag vaknade kl 04.00, tänkte att ja men shit ca 2 h kvar innan man ska upp. Hääärligt! Men det är ju inte så härligt när man inte kan somna om.

Låg kvar och kikade på kl igen 04.46.. Tänkte att ja, men när jag lägger mig vid 22 och går upp 06 så har jag sovit 8 h vilket jag då hade gjort.. Hungrig var jag oxå! Hade ju somnat ifrån kvällsfikat ;)

Så nu har jag ätit två mackor. 45 min tills klockan ringer. VET att om jag somnar på riktigt så kommer jag vara jäkligt trött när kl ringer. Så jag tänkte borsta tänderna och ta fram kläder och så. Sen är det bara att klä på sig och gå iväg.

Så nu ska jag göra det sen försöka vila lite i sängen!

RSS 2.0