Tulay

Tisdag-Torsdag så var min söta vän Tulay här, hade även barnen med sig. Dom åkte upp och bodde här medans Senol jobbade. Det var rätt längesen vi sågs så det var kul! Eric och Elias verkade oxå ha kul =) Elin fick väl vara med ibland oxå men helst inte tyckte grabbarna ;) Och självklart blev det lite tjuvnyp då och då ;) Va lite svårt att få alla att somna på kvällarna men det gick rätt bra ändå. Var ju bara 2 nätter! Hoppas att vi kan ses snart igen, kanske är min tur att åka ner då!





Kaos på Erics rum, har flyttat över hälften av möblerna till Noras blivande rum.
Så nu saknas bra förvaring. Nya möbler ska inhandlas soon hoppas jag.


Nu kom Eric hem från en skogstur med mormor. Han hade med sig blåbär som han plockat själv. Mums! M ska åka och jobba så vi ska sysselsätta oss själv ikväll. Blir nog att köra lite med bilar och kolla på film!

Ammar to much

I onsdags var vi på BVC för att mäta och väga. Lillan hade ökat 400 g på en vecka, "normalt" var 150-200 g. Så hon undrade hur amningen gick. Jag hade ju ammat nästan varje/varannan timme. Typ jämt när hon var ledsen ammade jag. Alltså samma misstag som med Eric! Med den vikten hon hade nu så skulle det räcka att amma var tredje timme. Så nu har jag dragit ut på tiden, och det har gått rätt bra! Man märker ju att det är magen som krånglar många ggr och att det inte är hunger.

Hon vägde i alla fall 4300 g och var 53 cm lång, 3 v gammal. Vi fick en ny tid till veckan så ska vi se om hon ökat lite mindre nu när hon inte äter lika ofta.

Nätterna går väl sådär, har inte riktigt koll på hur mkt hon äter då för man är så trött och somnar själv. Och jag har inte rapat henne på nätterna heller. Måste försöka bli bättre på det! Har jag tur så går det 3 h..

Annars flyter det på rätt bra =) Passar på att gosa extra mkt nu, för man vet hur snabbt tiden går!

Mitt lilla hjärta ♥

Eric har på nåt sätt trasslat in sin mc le...

dsc02605 (MMS)

Eric har på nåt sätt trasslat in sin mc leksak i hans hissgardin! Går nästan inte att få bort. Snöret var borta såg det ut som men när jag kollade upp såg jag att leksaken hängde där haha..


Nora

Men ååh, visste att jag skrivit ett inlägg men nu såg jag att det inte var publicerat. Så ja, ni kan ju läsa i efterhand ;) Skrev det i fredagsmorse men hade nog inte skrivit klart innan jag avbröts av nånting...

Man har faktiskt vant sig lite nu med att inte få sova bra. Man är nästan tröttare om man sovit för mycket! Tänk om killarna kunde vara lika ;P Men det känns omöjligt!

Vi har i alla fall kommit fram till att lillasyster ska heta Nora! Papperet är dock inte underskrivet och inskickat ännu så man vet ju inte om det ändras ;)

Idag ska kanske Hanna och Malin komma hit en sväng. Har inte träffat Malin på ett tag men Hanna har varit här och träffat Nora. Sen i em ska jag till Catta och äta tacos! Sen ska hon till Spanien så då ses vi inte på över en vecka. Så skönt att ha någon som bor nära med barn i samma ålder som man bara kan svänga förbi utan att alltid planera =) Kul att Norah och Eric går på samma dagis oxå. Vår Nora får bli lilla Nora i guess ;)

Själv ska jag väl småstäda lite nu, måste få in städrutiner nu när inte svärmor är här längre ;) Fast så mycket som hon orkar greja och dona varje dag kommer jag nog aldrig orka göra ;) Städningen är iofs ganska ok, värre med matlagningen! Det är det tråkigaste jag vet! Och Eric har väl ätit korv och makaroner hela veckan =/ Vilket han är nöjd över!

Ibland är hon verkligen en kopia av Eric! ...

dsc02587 (MMS)

Ibland är hon verkligen en kopia av Eric! Sover bra på dagarna, tänk om hon kunde göra desamma på nätterna ;)


Första tiden

Måste ju skriva några rader så man kan gå tillbaka och läsa. Mitt minne är ju inte det bästa ;)

Imorgon har det redan gått 2 v sedan lillasyster kom! Helt sjukt vad tiden går fort, som vanligt!

Jag har haft det väldigt lyxigt dessa 2 första veckor, inte riktigt fått smaka på 2-barnsmammalivet tror jag! Dels så har svärmor varit här (åker hem imorgon) i nästan 3 v nu. Hon har verkligen varit toppen som vanligt, hjälpt till med barnen, städat och lagat mat. Ett stort TACK till henne! Förstår inte hur hon orkar med allt!? Man kan ju tro att det är hon som är 24 och inte jag! Hon har dessutom 6 barn själv och massa barnbarn! Sen har min mamma varit med Eric dom flesta dagar, tagit med honom på skogs- och badutflykter vilket han verkligen har uppskattat! Så TACK till min mamma oxå!

Vad har jag gjort då? Ammat, ammat, bytt bajsblöja, ammat osv ;) Hon äter, bajsar och sover. Fast nu sista dagarna verkar det som att magen har börjat krångla lite, hoppas verkligen inte det blir som med Eric. Jag ska köpa magdroppar och börja med redan nu och se om det hjälper.

På nätterna äter hon en del, har inte 100 koll för hon ligger bredvid mig och man somnar ju till själv. Har en vagn bredvid sängen men lägger jag dit henne så tjorvar hon bara. Och vissa nätter bajsar hon mkt, en natt tror jag hon bajsade 5 ggr. Perfekt när man vill sova ;) Men inatt gick det i alla fall 3 h till första amningen, det brukar vara mindre.

Och med Eric går det hittills jättebra! Han är så snäll med henne och vill hålla mycket. Brukar sitta med henne i soffan. Inte så mkt avundsjuka än så länge. Sitter jag och ammar är det snarare henne han vill åt än mig ;) Men det kommer väl det oxå, när det blir lite mer vardag.

Hon är så lik Eric när han var liten, jag tyckte inte det först när hon kom ut men nu ser man det. Ska bli kul att se om hon får samma hårfärg och så =)

Namnet är väl till 99% bestämt tror jag, det lutar fortfarande åt Nora. Men vi har inte slutgiltigt pratat om det. Jag säger Nora lite då och då för att prova och mormor och farmor säger Nora. Så det blir väl så =) OM det inte i sista sekund dyker upp något helt annat passande!

Älskar ♥


Nu har vi varit hos catta och ska vidare t...

dsc02567 (MMS)

Nu har vi varit hos catta och ska vidare till oss. Dom följer med ett tag. Premiärtur med båda i vagnen på riktig promenad. Det går kanon, får tom ner sufletten när Eric sitter. Blir som en liten koja och det gillar han :)


Nu är vi finklädd igen då vi ska bort på m...

dsc02562 (MMS)

Nu är vi finklädd igen då vi ska bort på middag :)


Sötnosen har finkläder idag :)

dsc02549 (MMS)

Sötnosen har finkläder idag :)


Lite morgonmys. Idag kommer bror och ilja,...

dsc02539 (MMS)

Lite morgonmys. Idag kommer bror och ilja, sen tar dom med eric och badar. Själv står det bvc på schemat, annars bara vara hemma. Linda kanske kommer i em och senol ska komma förbi och lämna kläder. Hears!


Igår fick lillan sin första sportdress av ...

dsc02529 (MMS)

Igår fick lillan sin första sportdress av tjejerna på jobbet :) Söt hon kommer bli i den!


Idag hade rutschkanan kommit upp vid oss. ...

dsc02528 (MMS)

Idag hade rutschkanan kommit upp vid oss. Så vi tar ute och provade den. Två grannflickor var oxå ute, kul att det finns lite barn här nu :) dags för eric att sova nu, har orkat hela dagen utan att sova!


Ligger och vilar lite. Idag kommer några j...

dsc02526 (MMS)

Ligger och vilar lite. Idag kommer några jobbtjejer på besök! :)


Nu längtar man lite till nästa sommar ;) l...

dsc02524 (MMS)

Nu längtar man lite till nästa sommar ;) lillan fick jättemkt fint igår i lite större stl. Lite hon kan ha nu oxå. Dom blir bortskämd fort dom små :) eric fick två små bilar så han blev oxå glad!


Åh vill bara äta upp mitt lilla hjärta!

dsc02522 (MMS)

Åh vill bara äta upp mitt lilla hjärta!


Vilar efter maten. Min lilla plutt :)

dsc02509 (MMS)

Vilar efter maten. Min lilla plutt :)


Förlossningen

Ska passa på att skriva medans jag kommer ihåg rätt bra!

Vattnet gick måndag 5 Juli ca 23.15. Jag låg och sov men kände att något hände så jag hoppade upp rätt snabbt, kom bara lite i sängen. Resten vilket var ganska mkt kom på golvet och på vägen till toa. Förstod direkt att det var vattnet. Både Momme och svärmor var vaken så jag sa att vi måste åka. Svärmor hjälpte till att torka och byta i sängen och jag duschade av mig. Packade lite av det sista i väskan och tog på mig kläder. Ringde sen till förlossningen, och som jag visste så skulle vi komma in för en koll.

Det kom faktiskt lite små värkar där direkt. Vi åkte in strax efter 23.30 ungefär. Fick göra CTG-kurva. Hade värkar lite då och då. Allt såg bra ut men värkarna var inte så täta (kom med 3-5 min mellanrum ibland mer) så dom tyckte att vi skulle åka hem och vila. Om inget hände skulle vi komma tillbaka 15.00 på tisdagen för nytt CTG. Men värkarna fortsatte lite smått under natten, jag kunde inte sova.

Vid 05.30-06.00 ungefär kände jag att det började bli jobbigt. Blev less på att inte få sova. Kände även att jag ville göra nr 2 men eftersom jag var hård i magen så gick det inte ;) Kändes inte bra att trycka heller när man hade värkar. Ringde in till förlossningen. Dom sa att jag kunde komma in igen för en koll om jag ville. Skulle äta lite frukost, men fick bara i mig två tuggor av en macka.

Vi åkte in vid 06.30 för då ringde jag mamma. Blev inskriven 06.45. Där la hon en CTG ett tag men tog bort den för jag ville på toa. Fick lavemang vilket hjälpte då såklart ;) Sen la hon CTG igen. Värkarna hade fortsatt. Hon kollade om jag hade öppnat mig, 4 cm! Jag fick lustgas 07.25, hjälpte väl sådär. Från början gick det bra.

Vid 08.00 kände jag att jag inte orkade med bara lustgasen. Ville ha EDA (ryggbed.) så hon kollade hur mycket jag var öppen. Nu var det 6 cm. Hon förberedde för det. Jag kämpade på med lustgasen.

08.20 var allt klart och jag fick EDA. Jag hade ooont så ville bara att den skulle på plats fort! Frågade hela tiden sen när den skulle börja verka. Kände inte av att det hjälpte. Det tar ca 15 min innan den hjälper. Jag väntade och väntade och värkarna gjorde ont ont ont. Efter ett tag känner jag att det börjar göra mer ont och att det trycker lite neråt. Hon undersöker och märker att jag öppnat mig nästan helt under den här korta tiden. Bara en liten "kant" kvar som skulle bort. Så bedövningen hann inte hjälpa och 08.45 får jag krystvärkar.

Jag får nästan panik, vet inte vart jag ska ta vägen. Aldrig varit med om värre smärta. Fick ju inte använd lustgasen något mer då heller. Jag ligger och blundar hela tiden och försöker koncentera mig på när jag kan krysta. Tyckte att allt gjorde så himla ont så jag ville bara avlida. Och det var himla svårt att "vila" mellan krystningarna. Jag skrek lite olika saker där ;) Kejsarsnitt, att dom skulle klippa upp hela mig så hon kunde komma ut m.m. ;) Men hon ville inte klippa. Tillslut så kom i alla fall lillan ut 09.05 efter 20 min krystande. (Med Eric tog det ca 1 h!) Känslan när bebisen kommer ut är ju i alla fall oslagbar!

Men smärtan glömmer jag icke lika lätt den här gången kan jag lova! Men jag hade tur och sprack nästan inget, skönt! Fick en skråma/skrapsår/liten spricka på tre ställen runt om så det räckte med ett stygn på varje ställe för att det skulle läka ihop fortare. Det kändes som att jag skulle spricka åt alla håll och kanter kan jag lova ;) Förstår fortfarande inte hur man får ut en bebis där! Helt sjukt hur kroppen fungerar!

Hon vägde som sagt 3616 g och var 52 cm lång. Lite större än Eric som vägde 3320 g och var 49 lång.

Hon tog bra tag direkt när jag ammade så det känns jätteskönt. Hoppas det fortsätter lika bra!

Momme åkte och jobbade någon timme på lunchen. Jag låg ändå bara och vilade. Sen kom han, Eric, mormor och farmor in och hälsade på en snabbis. Eric var jätteglad och kramade mig. Tyckte att lillasyster var söt. Men efter stund sa han att han ville åka därifrån. Så då åkte dom. Jag stannade kvar på patienthotellet en natt. Det var jättebra där, och god mat! Men sov sådär, hon ville amma rätt mkt. Så det var skönt att vi var där första natten.

Namnet är inte 100 bestämt än, men det lutar kanske åt Nora ♥

Eric och lillasyster myser i soffan innan ...

dsc02506 (MMS)

Eric och lillasyster myser i soffan innan läggdags :) Och Eric vill inte släppa henne. Mina älsklingar!


Vi klarade oss igenom ett ica besök idag u...

dsc02476 (MMS)

Vi klarade oss igenom ett ica besök idag utan att vakna. Skönt! Vill amma rätt ofta. Nu mellanlandar vi hemma för mat sen ska vi på kontroll på sjukhuset! Linda följer med oss. Sen i em kommer pappa och Ingalill + Orvokki på middag. Trevligt :)


Imorse 09.05 kom lillasyster! 3616 g och 5...

dsc02469 (MMS)

Imorse 09.05 kom lillasyster! 3616 g och 52 lång. Vi mår bra! Men är trötta :)


Hot hot hot

Vilken värme alltså! 28 grader ute och inne nu... Men det är bättre än vintern i alla fall =)

Idag har vi varit på kalas hos Vide. Suttit ute och fikat och det var rätt många barn där så dom lekte.

Sen åkte vi hem, jag vilade ett tag. Kändes som att jag höll på att somna i bilen på väg hem. Issam och Sandra kom och käkade, och deras lilla Leo som är 3 v. Han var så söööt! Svart mjukt hår, precis som Eric när han var liten. 2 andra kompisar till M kom oxå. Vi grillade, svärmor hade fixat iordning hur mkt gott som helst!

Nu kom Catta och Hellen, dom är ute och promenerar så svängde förbi här!

Ska snacka lite med dom nu!

Hoppas ni haft en härlig dag i solen!

Maggen

Har solat en hel del i veckan! Skönt att få lite färg, tycker inte det brukar ta så mkt här i Sverige men det syns i alla fall =) Igår brände jag magen lite, men det får hon stå ut med. Kan väl ta och komma ut om det känns för varmt där inne ;)

Bilder från i tisdags, en vecka kvar till BF:




En bild från Januari


Där kändes jag ju riktigt smal! Jag har ju ätit som en galning, och förutom magen så har ju rumpan och låren tagit stryk =P Men det ska bort. Måste fasen kämpa! Hoppas snön kommer sent i år så jag har några månaders promenadväder framför mig =)

Kalas

Det skulle bli fint väder idag, får hoppas att det stämmer! Ser ut att kunna bli fint men lite mulet för tillfället. Vi ska till Vide på 1 års kalas. Och då ska vi vara ute i alla fall. Sen blir det grillning här hemma!

Igår var jag hos Catta på grillfest. Som ni ser på mms-bilderna så var det riktigt gott ;) Först god mat! Sen jordgubbar doppade i choklad och marshmallows doppade i choklad och strössel. Godis och chips oxå! Jag var i paradiset som ni kan förstå ;)

Gick hem strax efter 22 och då blev det sängen rätt snabbt!

Eric sov i sin vanliga säng inatt och har inte vaknat nåt, skönt! Men snart ska vi flytta över den sängen till lillans rum och köpa en ny till Eric.

Laddade över kort från mobilen nyss, kusinerna!



Och mera gott!

dsc02452 (MMS)

Och mera gott!


Mera gott!

dsc02451 (MMS)

Mera gott!


Mums!

dsc02450 (MMS)

Mums!


Sovbild igen! Dax att vakna för honom nu. ...

dsc02449 (MMS)

Sovbild igen! Dax att vakna för honom nu. Ser ni brunarmen mot för övriga kroppen :)


Dåligt

Vad alla är dåliga på att blogga nu ;) Inklusive mig själv! Jag står nog längst upp på den listan!

Man kanske ska kicka igång bloggen igen?? Ska fundera på saken ;) Bloggade ju en hel del när Eric var liten så det kan ju vara kul att kunna se tillbaka på den här tiden som kommer oxå!

Men jag ska inte lova.. vi får se!

I bildmappen "juni 10" fanns det 8 kort.. wow!

En stadstur..


Hittade 8 till i kameran nu! Har väl några i mobilen oxå men det laddar jag upp vid senare tillfälle..

Har köpt 2 Thomas-tåget t-shirtar på Tradera. Eric gillar!


Nu har han dock fått en ny film med avsnitt från olika filmer. Så Rorri Racerbil är favoriten just nu. Måste kanske införskaffa en riktig film med Rorri! Lite tråkigt att se samma avsnitt om och om igen..

Just det, man skriver ju det mesta på FB nu men där läser man ju inte tillbaka på samma sätt. Igår kom i alla fall farmor/svärmor hit. När vi satt på flygplatsen och väntade:

E: Mamma jag har ont i magen.
Jag: Jaså har du?
E: Ja lillasyster sparkar!
Jag: Nämen, sparkar hon i din mage oxå?
E: Jaa!

Haha så söööt!

RSS 2.0