Easytone

I torsdags var jag och Nora med mamma på Birsta City en sväng. Hon tyckte jag behövde nya promenadskor! Det tackar man inte nej till =) Det blev ett par Reebok Eastyone. Hoppas dom känns bra sen, har inte hunnit inviga dom än för jag fick lite ont i halsen i veckan.

Men jag hann träna 2 ggr och 2 promenader. Imorgon är det vägning igen, tjuvvägde mig förut idag och hade gått ner 1 kg. Nice! Men åt på donken idag ;) Får se imorgon vad vågen står på. Började i måndags igen efter litet sommaruppehåll.

Nästa sommar ska jag vara NÖJD! =)


Inga glasögon

Det blidde ingen promenad, vi blev kvar längre än väntat på ögonmottagningen.

Först gjordes dom vanliga testerna, får kolla på olika bilder i 3D och små bilder på en pinne bla. Även vanligt syntest med bokstäver en bit bort på en såndär "ljustavla". Han fick 4-årstestet. Såg bra på båda ögonen. I vissa lägen täcks pupillen lite på det "lilla" ögat, som när han skrattar och ler. Men tittar han vanligt så går det bra.

Hon tyckte oxå att vi skulle göra ett syntest för glasögon, för säkerhets skull. Därav tog det lite tid. Han fick droppar i ögonen som skulle verka i 30 min innan testet. Så vi fick vara i lekrummet ett tag. Sen fick han kolla i en maskin på en luftballong. Och det gick bra, han är lite översynt. Men det är dom flesta barnen i den åldern. Så inget behov av glasögon, skönt =)

Bra att ha det gjort, kunde ha väntat och bokat en tid. Men hade inte bråttom så vi passade på. Nu behöver vi inte gå dit på ett år igen. Bara om vi själva märker någon skillnad.

Får se hur det går på dagis idag, när man fått dropparna så kan närsynen bli lite dålig under hela dagen. Så det kan vara svårt att hälla upp vatten osv. Men det går nog bra!

Hade glömt mobilen hemma, lite tråkigt annars hade jag kunnat ta några bilder!


Stå still!!

Tänkte försöka knäppa kort på barnen nyss, gick sådär. När Eric tog Noras hand så började hon gå iväg direkt, man måste vara snabb! Hon är så söt när hon vankar på, verkligen ett steg i taget.

  


Och skorna är redan på of course, så fort hon ser dom på morgonen så ska dom på!

Nu ska vi snart iväg till till ögonmottagningen med Eric, vanlig kontroll för hans öga som är lite mindre. Sen blir det dagis! När han är avlämnad blir det 2 varv runt Sidsjön för mig och Nora! Heja heja!


What to do

Blev morgon 04.20 idag, känns lite tröttsamt. Tur att jag la mig vid 21.. Men oftast spelar det ju ingen roll när man lägger sig, vaknar man för tidigt känns det ändå jobbigt. Finns liksom inte så mycket att göra den tiden känns det som. Och Eric sov ju vidare så man vill inte låta för mycket. Han steg nyss upp, 06.30 och la sig oxå 21. Så det blev för lite sömn för honom oxå.

Får se vad vi hittar på idag. Skulle velat kolla Selånger Marknad men vi får se vad det blir för väder. Har även gjort av med alldeles för mycket pengar senaste tiden, och ett besök där slutar ju nästan alltid med något onödigt.. Så vi får se!

Skulle verkligen behöva rensa och kolla igenom alla ytterkläder till barnen. Det mesta är fixat, men några saker vet jag inte var dom är. Erics gamla overall tänkte jag se om Nora kan ha.. Måste nog ta en sväng till förrådet.

Och på lördag som kommer ska jag försöka sälja en del på Barnklädesmarknad i Timrå, så dit borde ni gå! Vivansborg 9-16!

Nu blir det snart frukost. Hoppas er helg varit bra!

Skulle sitta fint med en tårtbit till frukost, imorgon startar nyttigheten igen!

Eric 3 år
För tidigt

Morgon strax efter 05 är inte kul.... Usch! Förut hade jag en tid då jag tyckte 07 var perfekt. Men nu är allt efter 06 BRA! När man dessutom fått kliva upp på natten är det värre. Och ibland kommer man inte i säng i tid heller. Kommer nog somna vid datorn när jag väl börjar jobba!

Som det är nu kan jag ju sova när Nora sover då man är som tröttast.

Nu kunde jag ladda upp bilden!

I Dubai, Maj 2011.
Hade lagt dom på varsin sida sen när jag kom in så låg dom såhär.
Så himla söta mina älsklingar ♥


Lillasyster

Hon har äntligen börjat gå lite mer! I några dagar hon gått mer och mer. Det går saaakta men säkert! Hon kan gå genom ett helt rum osv, men hon har inte kommit in i det helt så det går i "normalfart" =) Så söt! Nu kan jag snart börja använda alla fina klänningar som jag inte velat att hon ska krypa omkring i ;) Inne är det ju ingen fara, men inte roligt ute!

Hon har även fått en till tand, den 5e! Så där går det oxå sakta men säkert, om man jämför med brorsan =) Men huvudsaken hon kan äta!

19 sept börjar även hon på samma dagis som Eric, fast en annan avdelning. Vi var där igår och hejade en sväng. Kommer nog bli jättebra det oxå. Men hon är rätt mammig så lite gråt vid lämning är jag inställd på!

Det som vi måste förändra är nattätandet, är bara en gång på natten. Men en gång för mycket! Jag kommer inte orka när jag börjar jobba känner jag, måste få sova bättre. Så ska fundera ut en bra vecka då vi kan vänja bort det!

Nu ska jag ta en dusch och hoppa i säng!

Antar att det inte blir någon bild här heller...

Montessori

I måndags började Eric på sitt nya dagis. Vi var där en timme och hälsade på lite bara. Igår åt vi lunch och idag har han varit där själv 9-15. Det hade gått jättebra, blev lite mamma-sugen när en mormor och morfar kom och hämtade ett annat barn bara, strax efter 14. Imorgon får han kanske gå till 14.30 och kanske 14 på fredag så blir det lite mjukstart.

Jag tycker oxå att det verkar jättebra där, finns ju så mycket lärande saker att grejja med! Olika stationer med tex geografi, djur, vikter, lera osv. Finns små mattor som dom rullar ut när dom vill använda något (även bord och stolar). Sen när man är färdig måste man plocka undan innan man börjar med något nytt. Det är bra för Eric ;) Städning är inte hans starka sida!

Hoppas det fortsätter lika bra och att han kommer trivas ♥

Tänkte lägga upp en söt bild på Eric och Nora här, men det krånglar SÅKLART! Så typiskt när man väl ska göra det! Får se om det funkar sen..

Tänker i blogginlägg

Haha ja, som rubriken säger! Varje dag tänker jag "det där kan jag blogga om". Men jag vet inte varför jag inte får fingrarna ur!? Varför jag tycker det är "jobbigt"! Verkligen kommit av mig. Men på nåt sätt vill jag ändå, så kul att kunna gå tillbaka.

Vi får se vad som händer. Ska snart börja jobba och då finns det ju inte lika mycket tid till det som det har funnits nu i ett år..

RSS 2.0