Höftsnuva

Eric har haft ont "i benet" i tre dagar nu. Så idag ringde vi sjukvårdsrådg. och dom tyckte vi skulle komma in. Han ville inte riktigt bli undersökt utan var ledsen och ville åka hem. Men troligen kunde det vara höftsnuva. Aldrig hört talas om det, men kan tydligen bli så vid ex förkylning.

Googlade och hittade bla:
Det är fråga om en inflammation i höftleden. Man brukar kalla tillståndet för "höftsnuva", eftersom man får en ökad mängd vätska i höftleden och det är inte alls ovanligt att det kan komma efter en förkylning.
Vätskan i leden gör att själva ledkapseln runt höftleden spänns och det gör ont när barnet försöker stödja på benet. Ibland kan också smärtan sitta vid knäleden på grund av att nerven till höftleden fortsätter ner till knäleden. Barnet brukar helst vilja vara i stillhet och ligga men benet lite uppdraget för att minska på tryckökningen i höftleden.
Höftsnuva drabbar barn i åldrarna 2-12 år och är vanligast i 5-6 årsåldern. Höftsnuva är den vanligaste orsaken till höftsmärta hos barn under 10 år och sjukdomen är vanligast hos pojkar. Man räknar med att cirka tre barn av hundra drabbas någon gång under uppväxten.

Så nu ska han få ipren 3 ggr om dagen i 3 dagar. Har det inte blivit bättre imorgon efter lunch och han fortfarande har ont skulle vi åka in på Barnkliniken för att röntga. Då kan man se om det verkligen är det eller något annat. Han ska helst vila så mkt som möjligt. Vi får se hur det går. Så imorgon blir han hemma från dagis. Perfekt att farmor kommer ikväll, var ju ett tag sen dom sågs men det går nog bra att vara hemma med henne.

Hoppas att det inte är något värre och att det snart känns bättre för honom! Vi åkte till apoteket och sen till Barnens hus en sväng, han fick en stor boll och en liten legoask. Nu sitter han och kikar på Alfons. Får försöka sysselsätta honom med stillasittande saker.

Hade pratat om drakborgen idag, fick säga att det var stängt och att vi skulle köpa leksak istället ;) Var så glad när han imorse trodde att vi skulle dit. Men han hade riktigt ont på förmiddagen innan vi åkte in till akuten. Så tur att vi inte hann åka iväg och leka!


Kommentarer
Postat av: Hannah

stackarn :(

2010-02-07 @ 16:11:15
Postat av: Anonym

jag är fortfarande lite rädd att det blir en oupptäckt blindtarm

men vi hoppas på läkarens diagnos

2010-02-07 @ 19:27:12
Postat av: Lotta

Men hua, lillstakarn!

Be de kolla en extra gång.

Du vet bäst va ni behöver för vagn, vi har ju olika barn..:-)

När vi är både jag och Kent med barnen har vi två vagnar, eller bara en kundvagn.

Allt beror ju på vad man ska göra.

Ha det fin!

2010-02-07 @ 21:49:33
URL: http://lottapluskentlikamedbon.blogg.se/
Postat av: malin

Nämen det har jag aldrig hört talas om. Hoppas han bkir bättre snart. Kram

2010-02-07 @ 23:04:55
URL: http://mnordstrom.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0