Matschema

Momme lagade lunch idag, spaghetti och korv. Mums tyckte Eric som fick äta själv. Han åt jättemkt! Vi bestämde i alla fall att vi ska köra varannan vecka med att göra mat. När man har sin vecka så bestämmer man vad man ska äta, lagar maten och plockar undan. Jag tyckte vi skulle köra varannan dag men det ville inte M. Kul att han va med i diskussionen ;) Så då kör vi varannan vecka.

Ms mamma kommer på Söndag, då lär hon hjälpa till en hel del. Så den här veckan delar vi på och kör varannan när hon åker hem igen.

Jag ska ta mån-ons, M tar tors-lör och då ska vi äta:

Måndag:  Spaghetti & köttfärssås
Tisdag:    Biffar/köttbullar & potais, gräddsås, lingonsylt
Onsdag:  Kycklingwok-grädde & ris
Torsdag: Hamburgare & strips (färska färdiggjorda burgare & hemmagjorda strips)
Fredag:   Oxfilé & strips (Ev bjuda mamma och Johnny sen gå på bio när dom är kvar)
Lördag:   Pasta med kött-purjolök-grädde
Söndag:  Inget planerat, Ms mamma kommer

Sallad och grönsaker ska finnas varje dag på något sätt. Jag är jättedålig på att komma på vad man ska äta. Men den här veckan fick vi ju in både pasta, ris och potatis. Men bara kött och kyckling. Fisk borde vi ha mer av. Men när jag gör fisk blir det bara lax, ja eller fiskpinnar då. Skulle va kul att prova på nån annan slags fisk ;) Men denna vecka får bli fisklös.

Momme åkte till pizzerian ett tag för att hänga lite.. Eric sover och jag sitter här. Lite senare ska vi åka till birsta och till IcaMaxi för att inhandla det som behövs för vår matvecka. Ikväll tänkte jag åka iväg en sväng, kanske till Malin och få sena julklappar ;) Ska se om hon tycker det låter bra.

Hears!

  


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jo kan förstå att de blev strul där när han blev sjuk osv..de e lätt att man "faller" tillbaks..

Jag rekomenderar inte välling..de blir bara ännu ett problem senare när man måste sluta med även det! därför gav jag aldrig välling, jag gav vatten och hon visste ju inget annat så hon älskar vatten nu och har alltid druckit de, jag menar, vatten kan dom ju dricka hur mkt som helst, de e nyttigt, + att man kan ge de efter att man borstat tänderna på kvällarna, välling e ju inte bra för tänderna, borstar man tänderna o sen ger välling då e ju tandborstningen onödig liksom..

Jo precis, jag sov borta en natt när jag skulle sluta amma, H tog aliyah, de var jobbigt hon grät mkt vakna hela tiden men hon gav sig efter ett tag för hon visste att jag var inte där hon kan inte få nån tutte hur mkt hon än skriker..

andra natten sov jag hemma, hon försökte dra upp min tröja hela tiden och gnällde och skrek och hade sig, så jag gav henne bara flaskan med vatten i och sa, du får inge tutte de e slut med det, till slut orkade hon inge mer och tog flaskan och la sig. 3.e natten gick bra...sen flöt det på och va inge problem alls. Jag prövade och ge henne tutten en vecka efter att vi slutade ville bara se om hon kom ihåg, hon kolla på mig och trodde jag va knäpp haha, då hade hon redan glömt tutten! de går sååå fort!

Samma sak med vällingen, du kör samma grej, låter han skrika, till slut orkar han inte och tar vattnet eller inget alls =) nångång måste man ju sluta så man skjuter ju bara upp problemet..

de går nog bra, man tror alltid de värsta:)

2009-01-18 @ 14:02:05
URL: http://www.divamom.se/cey84
Postat av: Anonym

eric ser nöjd ut med maten



fisk ska helst vara 3 portioner i vecka



du får se om eric äter lunch eller ej på dagis



och då kan han ju få fisk där om inte du lagar det

2009-01-18 @ 17:23:20
Postat av: Lotta

Jo, man ska väll äta fisk nån dag i veckan.

Jag hörde med bm om tex makrill på burk och det räknades som en port om man äter en hel burk..

Nått som är jättegott är faktist stekt strömming som man bara panerar i rågmjöl.

Äter Eric helt själv nu?

2009-01-18 @ 20:00:04
Postat av: halaa

vad blir det för överrasknigs middag till morsan min :D .

2009-01-18 @ 20:17:19
URL: http://halaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Samma här, det är bara burkmaten som vi ger han. Allt annat får han "pilla" med.

Kul tycker Bon , kladigt tycker jag...

Hitta ni nått kul på Birsta?

2009-01-18 @ 21:43:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0