Eric 4 år <3

Hade faktiskt tänkt skriva igår, på hans dag. Men han sov hos mig och vi somnade tillsammans runt 19.30 tror jag! Vaknade till vid 23 men orkarde inte ens gå upp och släcka lamporna. Sen vid 03-04 var det lite svårare att sova kände jag!

Men igår i alla fall. Vi firade bara lite. Åt middag nere hos M, Orvokki Issam Sandra och Leo var där. Han fick paket av oss.. Bl.a. en Cars-dator, Cars-bilbana, deg-set, turtlesgubbar, böcker, filmer, pennor, pärlor, klädsel/skal till leksakshamster, Rorri-verkstad m.m. Superglad blev han, ååh vad många paket du hade mamma sa han! Gullunge ♥

På lördag blir det kalas för lite dagiskompisar och andra kompisar + mer "familj" och vänner!

Tänkte skriva lite om Eric oxå, men det känns som att han "kan allt" och är så stor nu när man jämför med Nora ;) Han räknar, kan bokstäver osv. Och han trivs bättre på nya dagiset nu oxå, skönt! Får se om det fortsätter så och hur vi ska göra framöver. Så många tankar kring skolgång och sånt nu! För många val finns det!

På utvecklingssamtalet sa dom att han började komma in mer i gruppen. Han är väldigt social och kan prata lätt med både vuxna och barn. Även från andra avdelningar. Så det känns skönt! Har även kommit in mer i rutinen att dom plockar bort det dom håller på med innan man börjar med något nytt. Hemma skulle det även behövas ;)

Han är verkligen världens bästa storebror!! Så himla gullig snäll och hjälpsam mot Nora. Man märker att han tycker så mycket om henne! "Älskar dig Nora" brukar han säga, och "Nora älskar mig". Självklart finns det stunder när han kan bli lite irriterad om hon förstör när han bygger lego t.ex. men inte alls ofta och inte så farligt. Han förstår att hon är liten och inte alltid gör som man vill =) Klok liten kille!

Lite dagisbilder på lilla storkillen:
Vi älskar dig Eric!! Du är fantastisk på alla sätt och vis!

Noris

Har hänt en hel del med Nora nu! Hon "pratar" på och lär sig lite ord äntligen =) Hon vet vart näsa, öga, öra, mun sitter och pekar.. Nu börjar även mitt hår bli intressant. Hon säger mest mamma, pappa, titta, sitta och har börjat säga öga och öra låter det som. Vovve, pippi, hej säger hon oxå.. Kanske nåt mer.

Hon är fortfarande krånglig med magen, gav laktulos några dagar i rad då blev det lite bättre. Men sen när jag slutade så blev det lite som vanligt.. Vi får kämpa på med lite olika saker.

På dagis går det jättebra, inget gråt när jag lämnar. Lockar med att hon ska få äta macka där ;) Då vinkar hon glatt! Häromdagen sa dom att hon hade gått runt och "sjungit" högt. Äter sådär, beroende på vad det är såklart. Omelett hade varit en favorit!

Hon älskar Eric! När han vaknar vill hon gärna pussas och kramas med honom. Men ibland när hon inte vill så knuffar hon bort honom och säger NÄ!

Hon är en VÄLDIGT bestämd liten dam. Hon ska göra i princip allt själv nu. Kläderna är värst! Nu ska hon även försöka få på sig jackan, vilket är svårt! Och man får absoluuut inte hjälpa henne. Skitarg blir hon! Man får försöka lirka och lura henne för att få på henne den. Blöjan ska oxå på själv. Smöra mackan var det imorse. Det är ju bra att hon vill och försöker.. Men när det gått en evighet (känns det som) vill man ju gärna hjälpa till ;) Speciellt på morgonen när man ska iväg!

Mammig och "blyg" är hon oxå.. Passar inte att vara hos nån annan, förutom pappa då som alltid funkar! Men hon gillar barn och bebisar. Och är oftast en glad och gosig liten tjej ♥

På dagis


Vi älskar dig ♥

11-11-11

Hade gärna fött barn idag! Försökte med Eric 071111 men det blev 071116 och med Nora 100707 men det blev 100706, tusan =P

Blev iaf en utemiddag på Bite line idag. Med Lina Jossan och alla barnen! Gick faktiskt rätt bra, inte så himla rörigt! Men lite blir det ju alltid med ett gäng ungar.

Nu har barnen badat och kollar på Teletubbies. Snart dax för Nora att hoppa i säng! Och då ville Eric kolla på Tom&Jerry..

Skulle behöva ta mig en dusch jag oxå, får se om jag orkar eller lämnar det till imorgonbitti.

Trevlig helg alla!

En mms-bild som aldrig blivit uppladdad tror jag..
image description

Again

Men ÅÅÅHH! Varför bli texten ihopskriven?? Är uppdelat när jag skriver?! Imorse var det dax igen. Nora kräktes.. Märkte efter att hon ätit frukost och blivit klädd att hon var lite konstig. Började harkla sig och köjdes(stavas?) lite. Gick till badrummet med henne. Och som tur var så prickade vi in badkaret för allt ;) La handdukar i soffan och satt där med henne. Tog med en hink. Det kom en gång till och då prickade vi in hinken, skööönt! Så vi blev hemma. Sov strax efter 11 till 13 ungefär. Sen fick hon lite korv och makaroner. Och det har gått bra resten av dagen. Eric var på dagis och på em bytte jag och M barn så jag kunde åka på affären. Nora får sova där och Eric hos mig, lika bra att ha dom på varsitt ställe. Tror kvällen gick bra oxå, M har inte ringt och sagt nåt iaf. Hoppas natten går bra oxå. Vill gärna jobba tors-fre! Med magen hennes är det lite bättre. Hon har fått Laktulos nu en vecka, fast inte exakt varje morgon/kväll. I början var det svårt att få i henne det. Vanligt går det inte. Blandade i yoghurt/fil men då äter hon inte upp allt jämt. Så nu har jag blandat i saft, då går det bättre. Hört att vissa barn kräks av det. Så jag vet inte om det var därför hon kräktes imorse efter det där.. Men hade besök igår och en av dom blev oxå dålig så lutar väl mer åt nån slags magsjuka! Nu ska jag snart hoppa i säng! På återseende, nån gång ;)

RSS 2.0