Inga glasögon

Det blidde ingen promenad, vi blev kvar längre än väntat på ögonmottagningen.

Först gjordes dom vanliga testerna, får kolla på olika bilder i 3D och små bilder på en pinne bla. Även vanligt syntest med bokstäver en bit bort på en såndär "ljustavla". Han fick 4-årstestet. Såg bra på båda ögonen. I vissa lägen täcks pupillen lite på det "lilla" ögat, som när han skrattar och ler. Men tittar han vanligt så går det bra.

Hon tyckte oxå att vi skulle göra ett syntest för glasögon, för säkerhets skull. Därav tog det lite tid. Han fick droppar i ögonen som skulle verka i 30 min innan testet. Så vi fick vara i lekrummet ett tag. Sen fick han kolla i en maskin på en luftballong. Och det gick bra, han är lite översynt. Men det är dom flesta barnen i den åldern. Så inget behov av glasögon, skönt =)

Bra att ha det gjort, kunde ha väntat och bokat en tid. Men hade inte bråttom så vi passade på. Nu behöver vi inte gå dit på ett år igen. Bara om vi själva märker någon skillnad.

Får se hur det går på dagis idag, när man fått dropparna så kan närsynen bli lite dålig under hela dagen. Så det kan vara svårt att hälla upp vatten osv. Men det går nog bra!

Hade glömt mobilen hemma, lite tråkigt annars hade jag kunnat ta några bilder!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Klarar han ögonbesöken bra. Brukar ju vara lite ängslig??

2011-08-22 @ 19:33:56
Postat av: Lotta

Det går jättebra, han tycker det är rätt kul! Gick bra med dropparna oxå faktiskt, fast lite läskigt. Gillar ju inte vatten i ögonen..

2011-08-23 @ 06:25:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0